Слідчі ДБР затримали в.о. начальника територіального відділу Голосіївського управління поліції Києва за вимагання 34000 доларів США

Слідчі теруправління ДБР, розташованого у м. Києві, розслідують кримінальне провадження за фактом вимагання неправомірної вигоди виконувачем обов’язків начальника територіального відділу Голосіївського управління поліції Києва.

Про цей йдеться в повідомленні прес-служби ДБР.

За попередньою інформацією, правоохоронець вимагав від фігуранта кримінального провадження 34 000 США за вжиття заходів відповідно до чинного законодавства, в тому числі організацію належного розгляду заяви про кримінальне правопорушення.

Після отримання другої частини неправомірної вигоди у сумі, еквівалентній 15 000 доларів США поліцейського було затримано в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України слідчими ДБР за оперативного супроводу Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю СБУ у м. Києві та Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції. Першу частину неправомірної вигоди правоохоронець отримав раніше.

Вирішується питання щодо повідомлення поліцейському про підозру за частиною 3 статті 368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою, яка займає відповідальне становище).

У разі доведення вини особі загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з конфіскацією майна. Процесуальне керівництво у провадженні здійснює Генеральна прокуратура України.

You may also like...