Співробітники СБУ блокували у Запоріжжі незаконний збут військових засобів ураження

Оперативники спецслужби встановили, що двоє мешканеців обласного центру, раніше засудженних за скоєння тяжких злочинів, переправляли зброю та боєприпаси з району проведення операції Об’єднаних сил для продажу на території регіону.

«Клієнтів» ділки підшукували на спеціалізованих форумах у мережі Інтернет. Оперативники спецслужби задокументували декілька фактів продажу засобів ураження зловмисниками.

Правоохоронці затримали обох фігурантів справи на одній з центральних вулиць міста під час спроби збуту десяти тротилових шашок, загальною вагою чотири кілограми, а також чотирнадцяти гранат Ф-1 та гранати РГН із запалами до них.

Під час санкціонованих слідчих дій у помешканнях торгівців зброєю правоохоронці виявили чотири бойові реактивні протитанкові гранати РПГ-22 та РПГ- 26.

У межах відкритого кримінального провадження за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України вирішується питання щодо оголошення затриманим про підозру в скоєнні злочину та обрання міри запобіжного заходу. Тривають невідкладні слідчо-оперативні дії для встановлення інших осіб, причетних до протиправної діяльності.

Служба безпеки України

You may also like...