На Дніпропетровщині викрито схему з виготовлення та реалізації небезпечної харчової продукції (фото)
Зловмисники організували у м. Дніпро цех з виготовлення салатів «по-корейськи». Недоброякісну продукцію розповсюджували на споживчих ринках регіону. Потужність виробництва складала близько 50 тон харчової продукції, що забезпечувало організаторам щомісячних прибутків у сумі 900 тисяч гривень.
Оперативники Управління захисту економіки у Дніпропетровській області викрили та припинили діяльність підприємства, учасники якого протягом останнього року займались виготовленням та збутом недоброякісної продукції.
Цех організували у орендованому приміщенні та, з метою його безперебійної діяльності, залучили до виробництва близько десятка осіб.
Потужність цеху складала близько 50 тон готової продукції щомісячно на суму 900 тисяч гривень.
Виготовлялися та фасувалися овочі в умовах явного порушення санітарних норм.
За результатами проведеного лабораторного дослідження салатів «по-корейськи», виявлено кишкову паличку, яка при вживанні в їжу є небезпечною для здоров’я людини.
Збували зловмисники продукцію «власного виробництва» на ринках м. Дніпро та області, включаючи мережу відомих супермаркетів.
У рамках відкритого за ст. 227 (випуск або реалізація недоброякісної продукції) Кримінального кодексу України кримінального провадження, проведено санкціоновані обшуки у виробничому приміщенні та за юридичною адресою товариства.
Як результат, оперативники УЗЕ вилучили 4,5 тони готової продукції, етикетки ТМ, штрих-коди, бухгалтерську та чорнову документацію.
На даний час на дослідження відібрано зразки готової продукції. Слідчі дії тривають, встановлюються всі учасники, які можуть бути причетні до вчинення даного кримінального правопорушення.
Tweet