Харків’янин пропонував хабар поліцейській за уникнення від відповідальності

За процесуального керівництва Слобідської окружної прокуратури м. Харкова повідомлено про підозру 56-річному харків’янину за фактом пропозиції, обіцянки службовій особі надати їй неправомірну вигоду (ч. 1 ст. 369 КК України).

За даними слідства, у листопаді минулого року підозрюваного зупинили працівники патрульної поліції поблизу провулку Подільського за порушення Правил дорожнього руху.

Возможно, это изображение 2 человека, люди стоят и текст

На законну вимогу працівників поліції надати документи, що посвідчують особу та надають право керувати транспортним засобом, чоловік відмовився надати всі необхідні документи. У зв’язку з цим стосовно нього було складено постанову про вчинення адміністративного правопорушення за ч. 1 ст. 126 КУпАП.

Крім того, під час спілкування від водія був відчутний запах алкоголю. Правоохоронці, діючи у відповідності до закону, запропонували чоловіку пройти драгер тест, проте він відмовився.

Розуміючи, що відповідальності не уникнути, підозрюваний запропонував поліцейській неправомірну вигоду у сумі 5000 гривень, на що отримав відмову.
Досудове розслідування здійснюється слідчими відділу поліції № 1 Харківського РУП № 1 ГУНП в Харківській області.

Харківська обласна прокуратура

You may also like...