У Києві викладач приватного університету за $10 тис. обіцяв влаштувати чоловіка на роботу вибухотехніком заради бронювання

Слідством встановлено, що викладач приватного університету за гроші обіцяв влаштувати чоловіка на роботу до одного з підприємств, яке займається гуманітарним розмінуванням.

Свої послуги чоловік оцінив у 10 000 доларів США. За ці гроші, користуючись своїми зв’язками, він обіцяв спочатку допомогти у позитивному проходженні іспитів, а далі сприяти в отриманні посади вибухотехніка.

На цій посаді чоловіку обіцяли зарплату понад 60 000 грн, бронювання, а також відрядження за кордон.

Під час зустрічей із чоловіком фігурант повідомляв, що документи для працевлаштування та 10 тис. доларів США потрібно передавати саме зараз, оскільки вже набирається група з 20-ти осіб і лишилось лише одне вільне місце.

У нього, з його слів, є «своя людина» в одному з державних органів, яка допоможе працевлаштуватись вибухотехніком.

Правоохоронці задокументували факт передачі підозрюваному працівнику університету 10 000 доларів США, після чого його затримали в порядку ст. 208 КПК України.

За процесуального керівництва Печерської окружної прокуратури м. Києва 38-річному викладачу приватного університету повідомлено про підозру в одержанні неправомірної вигоди для себе за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави, поєднане з вимаганням такої вигоди (ч. 3 ст. 369-2 КК України).

Санкція статті передбачає позбавленням волі на строк від трьох до восьми років з конфіскацією майна.

Пресслужба Київської міської прокуратури

You may also like...