Звернення до засобів масової інформації

Звернення до засобів масової інформації Шановні журналісти!

Всій країні відомо про зухвалі порушення прав людини в Козині. За участю високих посадових осіб держави фактично були введені обмеження на права територіальної громади Козина на місцеве самоврядування.

Півтора роки владою була заблокована діяльність селищної ради. Ми сподівалися, що шляхом вільного самовиявлення нам вдасться обрати легітимних селищного голову і селищну раду. Однак влада брутально втручається в процес виборів, блокується робота дільничної та територіальної комісії Козина. Все це робиться для того, щоб зберегти на посаді звинувачену в багатьох злочинах Валентину Горобець, яке надто багато знає про те, хто з високопосадовців незаконним шляхом отримав десятки гектарів козинських земель.

За вказівками владних структур розроблено силовий сценарій зриву виборів. Цим процесом відкрито керує голова Обухівської районної державної адміністрації Віктор Остринський. Горобець і Остринський, цинічно порушуючи закон, відмовилися передавати списки виборців територіальній комісії. Погрози зриву виборів лунають відкрито. Правоохоронні органи не вживають до порушників виборчого законодавства ніяких дій. Той, хто буде сьогодні або завтра буде штурмувати приміщення дільничної комісії, вже отримали благословення «зверху», тому ведуть себе зухвало і агресивно. Готується злочин, масштаби і наслідки якого непередбачувані.

Ми благаємо вас стати на заваді зриву виборів в Козині і допомогти нам реалізувати гарантоване Конституцією право на вільні вибори. На жаль, крім вас нам більше нема на кого сподіватись. Ми просимо лише одного – об’єктивно і неупереджено висвітлити ті події, що будуть відбуватися в Козині сьогодні і завтра. Лише ваша принципова позиція може зупинити зухвале беззаконня, яке штучно створюється і підтримується владою в Козині.

Сподіваємось на вашу солідарність і громадянську позицію. Не будьте байдужими до майбутнього нашого селища, до злочинів та фактів попрання демократії в нашій країні!

За дорученням депутатів Козинської селищної ради

Секретар ради Олексій Токар

8-066-238-0012

25 березня 2006 року

смт. Козин Обухівський район, Київської області.

You may also like...