Криминальная хроника Украины на 08.09.2010

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 6 640 заяв про злочини. Вжитими заходами 2 437 (37,7%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 1 вбивство, 6 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 1 розбійний напад, 35 пограбувань та 9 фактів незаконного заволодіння транспортними засобами. 

За незаконне зберігання зброї затримано 19 осіб. У правопорушників вилучено пістолет, два обрізи мисливських рушниць, три одиниці саморобної вогнепальної зброї, гранату, 400 грамів вибухівки та 481 набій.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 6 осіб, в яких вилучено 29,4 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 27 580 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 40 підозрюваних осіб.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 98 дорожньо-транспортних пригод із потерпілими, у яких 16 осіб загинуло та 121 – травмовано.

У Совєтському районі Автономної Республіки Крим 7 вересня було знайдено з травмою голови обгоріле тіло чоловіка. У результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали громадянина сусідньої держави. Попередньо встановлено, що він увечері 3 вересня в будинку за місцем тимчасового проживання після спільного вживання спиртних напоїв металевим прутом убив потерпілого під час сварки, й з метою приховування злочину, відніс його тіло до лісосмуги та підпалив.

У місті Тернівка Дніпропетровської області 4 вересня у своїй квартирі було знайдено мертвою з травмою голови місцеву мешканку. У результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали жителя міста Павлограда. Попередньо встановлено, що він удень 4 вересня в згаданій квартирі завдав смертельних тілесних ушкоджень потерпілій під час раптово виниклої сварки.

У місті Рівне працівники міліції затримали трьох безробітних місцевих жителів. Попередньо встановлено, що вони в жовтні 2006 року вивезли закордон 22-річну безробітну місцеву жительку, де продали її сутенерам для сексуальної експлуатації. Потерпілу повернено на батьківщину.

У Горностаївському районі Херсонської області працівники міліції затримали місцевого жителя, у будинку якого вилучено 150 грамів вибухівки.

На Одещині працівники міліції затримали жителя міста Ізмаїла, у якого вилучено 200 грамів героїну.

У Козелецькому районі Чернігівської області працівники міліції затримали місцевого жителя, у будинку якого вилучено 15 кілограмів конопель.

На Донеччині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили приватного підприємця. Він у 2008 році надав до відкритого акціонерного товариства фіктивну довідку про доходи на підставі чого отримав кредит у сумі 1,3 мільйона гривень, який не повернув. Органами слідствами МВС України порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.4 ст.190 (шахрайство) КК України.

 На Черкащині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили співробітницю селищної ради, котра вимагала та отримала 1,3 тисячі доларів США хабара від приватного підприємця за реалізацію йому одного з приміщень дитячого садка. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

МВС України
 

You may also like...