В Хмельницком чуть не линчевали студентов-дебоширов, забухавших, застрявших и нагадивших в лифте

У трьох хмельницьких студентів день розпочався начебто непогано – спочатку вони зібралися, щоб купити подарунок своєму другові. Потім, підкріпившись пивцем, потупцювали справляти його день народження. 

Вже вдома в четвертого, як годиться, гарно залили за комір. Під галасливу музику довго тупотіли ногами. А надвечір сходили навіть у сауну. Але повертаючись додому хлопці потрапили в халепу: коли їхали до одного з компанії – застрягли в ліфті. Із собою невдачливі друзі мали ще трохи горілки, закуску, ну, і звичайно, пиво, аякже без нього – гроші на вітер. Чекаючи на допомогу, вирішили не гаяти часу: допили і з’їли все, що було. Та після цього стали панікувати – захотілося надвір подихати свіжим повітрям. З шаленими криками молодики почали бити кулаками об стінки ліфта, намагаючись при цьому відчинити двері. З кожним сантиметром «здобутої свободи» по всьому сьомому поверху почав поширюватися запах наслідків «паніки»…

 На шум зі своїх квартир вибігли мешканці будинку. Дехто з них спробував затримати бешкетників, але з веселої трійці впіймали лише одного. Інші двоє побігли сходами вниз, відштовхуючи всіх, хто траплявся на їхньому шляху. Дісталося навіть вагітній жінці. Дорогою хлопці вибивали віконні шибки на кожному поверсі. Хтось із жителів викликав міліцію.

 У цей час неподалік від будинку патрулювали військовослужбовці Західного територіального командування Внутрішніх військ МВС України. Отримавши повідомлення від чергового по райвідділу, за лічені хвилини прапорщик Андрій Грух, солдат Денис Колесник та солдат за контрактом Віталій Процюк уже були на вказаному місці. Піднявшись на 7-й поверх, швидко опитали громадян, які міцно три¬мали одного з гуляк. Один патрульний залишився на сходовому майданчику, інші побігли донизу.

 – Ми фактично врятували хлопців від самосуду: на момент нашого приходу люди були вкрай обурені, особливо – чоловік вагітної жінки, голосно кричали й лаялися. Від активніших дій мешканців стримувала лише присутність людей в одностроях, – розповідає Віталій Процюк.
 Товаришів затриманого порушника зловили вже біля під’їзду. Вони заперечували свою причетність до бешкету, але коли військовики відвели підозрюваних на місце події, то жителі одразу ж їх упізнали.

 – На всіх поверхах, з першого по сьомий, валялись уламки розбитого скла, а з ліфта йшов жахливий сморід, всередині ж він нагадував смітник, – згадує прапорщик Андрій Грух.

  Через декілька хвилин прибула слідчо-оперативна група, яка задокументувала пригоду. А бешкетникам, вочевидь, доведеться відповідати за свій ганебний вчинок.

Іван Кулеха, ДЗГ МВС України
 

You may also like...