Криминальная хроника Украины на 30.09.2010

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 7 739 заяв про злочини. Вжитими заходами 2 700 (34,8%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 2 вбивства, 3 факти завдання тяжких тілесних ушкоджень, 4 розбійні напади, 30 пограбування та 3 факти незаконного заволодіння транспортними засобами. 

За незаконне зберігання зброї затримано 8 осіб. У правопорушників вилучено два обрізи мисливських рушниць, три одиниці саморобної вогнепальної зброї та 1 116 набої.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 8 осіб, в яких вилучено 28,7 кг наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 29 683 особи.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 12 підозрюваних осіб.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 101 дорожньо-транспортних пригод із потерпілими, у яких 13 осіб загинуло та 127 – травмовано.

На околиці одного з селищ Донецької області 26 вересня в кюветі біля свого перекинутого автомобіля було знайдено мертвими з дробовими пораненнями двох місцевих жителів. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано жителя районного центру та його сина. Попередньо встановлено, що вночі 25 вересня на околиці зазначеного селища затриманий громадянин на ґрунті неприязних відносин власним автомобілем скоїв зіткнення з автомобілем потерпілих, унаслідок чого зазначений транспортний засіб з’їхав у кювет й перекинувся. Після цього батько й син вбили потерпілих.

В одному з селищ Миколаївської області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він увечері 23 серпня цього року в зазначеному селищі в будинку іншого місцевого жителя під час сварки на ґрунті неприязних відносин вбив ножем господаря.

В одному з селищ Автономної Республіки Крим затримано місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він увечері 28 вересня в зазначеному селищі на вулиці під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв заподіяв ножове поранення живота громадянину сусідньої держави, який по дорозі до лікарні помер.

У місті Житомир 29 вересня в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано громадянина однієї з колишніх республік СРСР, та місцевого жителя. Попередньо встановлено, що вони вночі 28 вересня в зазначеному місті на вулиці викрали автомобіль жителя згаданого міста. Вказаний транспортний засіб вилучено.

У місті Харків 29 вересня об 11.40 до міліції по спецлінії “102” зателефонувала невідома. Вона повідомила, що в приміщенні одного з Вузів закладено вибухівку. На час проведення обстеження із зазначеного приміщення було евакуйовано 2,9 тис. студентів, викладачів та працівників. Вибухонебезпечних предметів не виявлено. Вжитими заходами встановлено, що це безпідставне повідомлення зробила жителька міста Південне Харківського району, студентка вищезгаданого Вузу.

У місті Горлівка Донецької області затримано місцевого жителя, у квартирі якого вилучено 1,1 тис. патронів калібру 7,62 мм.

У місті Іллічівськ Одеської області на вулиці затримано місцевого жителя, у якого вилучено 2 г героїну.

У місті Алчевськ Луганської області 29 вересня затримано громадянина однієї з колишніх республік СРСР, у квартирі за місцем тимчасового проживання якого вилучено 140 г марихуани.

В одному з селищ Донецької області затримано місцевого жителя, у будинку якого вилучено 14,8 кг каннабісу та 5,2 кг гашишу.

На Південній залізниці працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили службових осіб товариства з обмеженою відповідальністю. Вони впродовж цього року, без відповідної ліцензії Міністерства транспорту та зв’язку України, надавали приватним підприємствам послуги з перевезення вантажів залізничним транспортом. У результаті протиправних дій вказане товариство незаконно отримало прибуток у сумі 2,8 млн. гривень. Органами слідства МВС порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.202 КК України (порушення порядку зайняття господарською та банківською діяльністю).

На Миколаївщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили співробітника одного з Вузів. Він вимагав та отримав 500 доларів США хабара від місцевого жителя за сприяння у зарахуванні його до зазначеного навчального закладу. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара).

На Одещині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадових осіб комунального підприємства. Вони в минулому році, під час проведення тендеру із закупівлі медичного обладнання (томограф фірми “Сіменс”) для потреб медичних закладів згаданої області, допустили до його участі товариство з обмеженою відповідальністю, яке не являється офіційним представником фірми “Сіменс”, й за завищеною вартістю придбали в останнього вказане обладнання. Таким чином місцевому бюджету завдано збитки на суму 1,8 млн. гривень. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 КК України (зловживання владою або службовим становищем).

У Запоріжжі 28 вересня на вулиці наряд міліції намагався припинити протиправні дії невідомих, які, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, порушували громадський порядок. Останні вчинили опір й накинулися на працівників міліції. Працівник міліції, з метою виклику на допомогу, здійснив декілька попереджувальних пострілів з табельного пістолета. Вжитими заходами двох правопорушників затримано. Ними виявилися місцеві жителі. Відносно одного з нападаючих прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.345 КК України (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу).

МВС України
 

You may also like...