Криминальная хроника Украины на 01.10.2010

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 7043 заяви про злочини. Вжитими заходами 2429 з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 4 вбивства, 3 факти завдання тяжких тілесних ушкоджень, 7 розбійних нападів, 30 пограбувань та 6 фактів незаконного заволодіння транспортними засобами. 

За незаконне зберігання зброї затримано 11 осіб. У правопорушників вилучено карабін, три одиниці саморобної вогнепальної зброї, 500 грамів вибухівки та 114 набоїв.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 5 осіб, в яких вилучено 31,2 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 30 591 особа.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 16 підозрюваних осіб.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 117 дорожньо-транспортних пригод із потерпілими, у яких 16 осіб загинуло та 158 – травмовано.

У місті Одеса 23 вересня на вулиці було знайдено в непритомному стані з травмою голови 44-річного місцевого жителя, який у кареті швидкої медичної допомоги помер. У результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 36-річного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він увечері 23 вересня на вулиці згаданого міста завдав смертельних тілесних ушкоджень потерпілому під час раптово виниклої сварки.

У місті Антрацит Луганської області працівники міліції затримали 32-річного місцевого жителя, за місцем проживання якого вилучено 250 грамів вибухівки та три електродетонатори.

У місті Сімферополь працівники міліції затримали 41-річного місцевого жителя, за місцем проживання якої вилучено сім кілограмів марихуани.

У місті Вінниця на вулиці працівники міліції затримали 27-річного жителя міста Бара Вінницька, у автомобілі якого вилучено 11 кілограмів марихуани.

На Вінниччині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадових осіб товариства з обмеженою відповідальністю, котрі в 2005 році надали до іншого товариства з обмеженою відповідальністю завідомо неправдиві відомості про фінансову діяльність ТОВ (фактично в 2003 – 2004 роках фінансової діяльності не вело) та незаконно отримали кредит у сумі 165,5 мільйона гривень, який не повернули. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.222 (шахрайство з фінансовими ресурсами) КК України.

В Одеській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили двох працівників податкової адміністрації, котрі вимагали та отримали 1,5 тисячі доларів США хабара від співробітника приватної піцерії за зменшення штрафних санкцій за виявленими порушеннями під час проведення перевірки. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

На Дніпропетровщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили співробітника податкової інспекції, котрий вимагав та отримав вісім тисяч гривень хабара від приватного підприємця за непроведення перевірок інтернет-клубу останнього. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

МВС України
 

You may also like...