На Сумщині міліціонери затримали наркоторгівця, котрий шукав собі клієнтів в Інтернеті

Наркоторгівці опановують віртуальний простір. Нещодавно на Сумщині працівники відділу боротьби з незаконним обігом наркотиків виявили, що наркомани через Інтернет замовляють марихуану. Оцінивши маркетингові можливості локальної мережі, продавці різноманітного зілля вже не обмежуються звичними методами продажу товару. Але, така діяльність віртуальних продавців «кайфу» також карається законом.

Нажаль, темпи розповсюдження інформації в глобальній мережі практично не піддаються контролю. Чого тільки в Інтернеті не дізнаєшся… Всі бажаючі з легкістю можуть знайти тут всі рецепти приготування кустарних наркотиків, навіть описані хімічні реакції для виробництва синтетики, адреси аптек, де з-під прилавку можна придбати наркомісткі препарати. Саме завдяки Інтернету, кожен хто цікавиться наркотиками, знайде потрібні йому підказку.

Ще влітку глава правління продемонстрував керівникам правоохоронних та інших державних органів різноманітні наркотики, які були придбані в Інтернеті. Він вимагав план дій із системної та безкомпромісної боротьби зі злочинністю та незаконним обігом наркотичних засобів. Таким чином, по всій Україні була посилена система виявлення наркотиків.

Як повідомив новий начальник ВБНОН, Радій Будзинський, на Сумщині, працівники міліції виявлений лише один такий випадок. В порівнянні з іншими країнами, в Україні розповсюдження наркотиків через Інтернет ще не досягло масовості.

Так, нещодавно, молодий чоловік розмістив в Інтернеті об’яву про продаж марихуани. Але таке повідомлення одразу ж було заблоковано модератором, тому злочинець вирішив піти іншим шляхом. Він завуальовано почав розміщати свої повідомлення. Цього разу наркотики він обізвав «зелений чай для щастя».

Радій Будзинський також розповів: «Цей випадок помітили працівники міліції в середині вересня. Коли черговий раз працівники відділу моніторили сайти. Так і виявили. Наразі проводяться слідчі дії. Нині міліція намагається з’ясувати, скільки було таких об’яв у мережі, як багато людей зверталися за послугами до них, та інші деталі слідства. Порушника обов’язково буде покарано».

Наразі підозрюваного затримано. По закінченню слідства наркоторгівець відповідатиме перед законом за ст. 307 «Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів» КК України. Зловмиснику загрожує до восьми років позбавлення волі.

 

Марина Кльова, СЗГ УМВС України в Сумській області

You may also like...