Одним із найпоширеніших способів привласнення чужого майна залишається шахрайство

На жаль, на сьогоднішній день, існує багато бажаючих привласнити собі чуже майно незаконним шляхом, швидко виправивши, таким чином, свій добробут. І способи бувають найрізноманітніші , але одним з найпоширеніших є шахрайство.

Так, останнім часом у міліцію всі частіше стали звертатися громадяни із заявами про те, що невідомий чоловік, зловживаючи довірою, відбирає їхні гроші й інші матеріальні цінності. Співробітниками карного розшуку Миколаївського міського управління міліції був затриманий 33- річний уродженець м. Кривій Ріг, який вже неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності за здійснення майнових злочинів, у тому числі й шахрайства.

Перед скоєнням чергового злочину, зловмисник входив у довіру до рідних своїх знайомих, підходив до них, і за певну суму пропонував свою допомогу при вирішенні їхніх сімейних проблем, наприклад таких, як вступ дитини до навчальних закладів або лікування від алкоголізму.

Не підозрюючи підступу, люди віддавали зловмисникові необхідну суму грошей, після чого він призначав їм зустріч, на яку так і не приходив. Ошукані громадяни, усвідомивши, що стали жертвою шахрая зверталися по допомогу в міліцію.

На сьогоднішній день встановлена причетність затриманого в скоєнні 25 аналогічних злочинів на території міста Миколаєва. Стосовно підозрюваного порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст., 190 КК України "Шахрайство, вчинене повторно", за що передбачено покарання у вигляді позбавлення волі строком до 3 років.

Шановні мешканці міста, якщо Ви або Ваші родичі стали жертвою цього шахрая, звертайтеся до найближчого відділення міліції або по тел. (0512)49-82- 05, 49-82- 06, 102.

Група зв’язків з громадськістю ММУ УМВС України в  Миколаївській області

You may also like...