Криминальная хроника Украины на 20.10.2010

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 7 912 заяв про злочини. Вжитими заходами 2 812 з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 3 вбивства, 7 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 7 розбійних нападів, 35 пограбувань та 10 фактів незаконного заволодіння транспортними засобами. 

За незаконне зберігання зброї затримано 16 осіб. У правопорушників вилучено пістолет, чотири обрізи мисливських рушниць, дві одиниці саморобної вогнепальної зброї та 326 набоїв.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 4 особи, в яких вилучено 27,9 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 27 736 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 12 підозрюваних осіб.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 90 дорожньо-транспортних пригод із потерпілими, у яких 23 особи загинуло та 100 – травмовано.

У Києві 18 жовтня в результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 26-річного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він у квартирі іншого 26-річного місцевого жителя під час сварки на ґрунті неприязних відносин пострілом з обрізу мисливської рушниці вбив 38-річного жителя міста Вінниці.

У місті Зугрес Донецької області 18 жовтня у своїй квартирі було знайдено мертвим із ножовим пораненням грудей 70-ріного пенсіонера. В результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 46-річного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він удень 18 жовтня, з метою крадіжки, зайшов до згаданої квартири та вбив ножем господаря, потім викрав мобільний телефон й побутову техніку.

У місті Дніпродзержинськ Дніпропетровської області 17 жовтня у своїй квартирі було знайдено мертвою із травмою голови 74-річну пенсіонерку. У результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 22-річного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він уранці 16 жовтня, з метою крадіжки, зайшов до згаданої квартири та вбив молотком господарку, відтак викрав три тисячі гривень.

У місті Луцьк 19 жовтня на вулиці працівники міліції затримали 29-річного громадянина сусідньої держави, у якого вилучено 32 набої калібру 5,6 міліметра.

У Канівському районі Черкаської області працівники міліції затримали 40-річного місцевого жителя, за місцем проживання якого вилучено 12,6 кілограма марихуани.

В Овідіопольському районі Одеської області 19 жовтня на вулиці працівники міліції затримали 31-річного іноземного громадянина, у якого вилучено 5 грамів марихуани.

У Сумській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили службових осіб міської ради, котрі не провели обов’язкову нормативну грошову оцінку земельних ділянок у межах міста й під час укладання договорів оренди безпідставно використовували занижені показники, затверджені в 1998 році. Таким чином, місцевий бюджет недоотримав кошти за користування земельними ділянками на загальну суму 1,7 мільйона гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.367 (службова недбалість) КК України.

У Херсонській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили начальника відділу державної податкової інспекції, котрий вимагав та отримав дві тисячі гривень хабара від приватного підприємця за незастосування штрафних санкцій за викритими порушенням під час проведення перевірки в ресторані потерпілого. Обласною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

У Сумській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили службових осіб комунального підприємства, котрі не перерахували на рахунки в органах Державного казначейства одержані від позичальників кошти в рахунок погашення кредитів, наданих із Державного бюджету, та використали їх на потреби підприємства. Таким чином, державі завдано збитки на суму майже 1,3 мільйона гривень. Обласною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України.

ДЗГ МВС України
 

You may also like...