Після гостювання рідної сестри та сусіда чоловік опинився в лікарні

Здавалося б, найближчі люди мають підтримувати одне одного. Але іноді все виходить навпаки. Спочатку виникла сварка між братом та сестрою, а потім і з сусідом-товаришем, який вирішив заступитися за жінку. Так, після відвідин рідної сестри та друга чоловік отримав тяжкі поранення голови… 

Обов’язковим атрибутом сварок та бійок є алкоголь, а основною причиною конфлікту, зазвичай, якась незначна образа. Як результат-бійка, щока в подальшому робить її учасників інвалідами, чи то ще гірше – забирає життя молодих людей. Яскравим прикладом цьому є трагічний випадок, який стався в м. Охтирка.

До чергової частини міського управління міліції надійшло повідомлення про те, що каретою медичної допомоги в тяжкому стані госпіталізовано чоловіка з тяжкими травмами голови. Через два дні він помер в лікарні.

Під час встановлення обставин працівниками міліції отримання потерпілим тілесних ушкоджень, стало відомо, що нещодавно, а саме за десять днів до того як Сергій (імена змінені) потрапив до лікарні, до нього в гості завітала рідна сестра та сусід, якій мешкав поряд на одній вулиці. Всі разом вони вирішили посидіти, випити… Але, вже підігрітий горілкою господар дому, почав з’ясовувати родинні стосунки зі своєю сестрою. Сусід, який за всім цим спостерігав, вирішив заступитися за родичку товариша. Спосіб вибрав найпростіший-тричі вдарив чоловіка по голові. Після чого розвернувся та пішов додому, залишивши брата та сестру на самоті. Ображена Олена, а саме так її звали, також пішла додому.

Та Сергій, отримавши травми голови, вирішив за медичною допомогою не звертатися, думав, що заживе. До того ж вважав, що нічого серйозного не трапилося. Але помилився.

Травми виявилися тяжкими та дали ускладнення. Після бійки чоловік ще 10 днів продовжував працювати та жити так як і раніше.

Аж до того моменту, поки до нього знов не завітали сусіди. Вони почали гукати Сергія, але ніхто не обізвався. Подумали, що не чує й попрямували до кімнати. Коли зайшли, то побачили Сергія непритомного на підлозі й одразу ж викликали карету швидкої допомоги.

Коли міліціонери завітали до Андрія, товариша-сусіда, який мешкав на одній вулиці із Сергієм, чоловік здивувався, адже закон не порушував, нічого кримінального не робив. Як йому здавалось. Привітно привітавшись, він поцікавився в чому річ. Яким же було його здивування, коли правоохоронці повідомили йому, що Андрій помер. Та коли правоохоронці запитали його про бійку, сусід у всьому зізнався та своєї вини не заперечував. Зараз чоловік дуже шкодує про скоєне: «Вбивати сусіда не було моєю метою, я просто декілька разів його вдарив, хотів щоб він припинив так себе поводити з жінкою, незалежно від того була б вона сестрою чи ні. Мабуть, не розрахував сили…». Додає: «Якби знав, що все так завершиться не ліз би в родинні суперечки…». Цей випадок доводить, що головною причиною трагедії-є алкоголь. От тільки сусіду тепер доведеться відповідати за свій «героїзм».

Проти затриманого порушили кримінальну справу за статтею «Умисне тяжке тілесне ушкодження». Подальшу долю Андрія тепер визначатиме суд.

Марина Кльова, СЗГ УМВС України в Сумський області
 

You may also like...