Викрадений на хмельницькому ринку товар злодії збували у Чернівцях

Майже 200 тисяч гривень протягом двох місяців заробили собі на розваги два хмельничанина, виступивши у ролі підприємців на Чернівецькому речовому ринку. При цьому зловмисники не переймалися проблемами, які доводиться щоденно вирішувати справжнім приватним підприємцям. 

Останнім часом до відділу міліції, що обслуговує речові ринки по Львівському шосе в обласному центрі, надійшло декілька заяв про вчинення крадіжок з кіосків, розташованих там. Оперативники одразу помітили у всіх зареєстрованих випадках спільну ознаку — коли підприємці приходили вранці на роботу, на їх кіосках висіли нові замки, а всередині самих сховищ-приміщень було пусто, що свідчило: злочини скоювали одні й ті самі особи. 

Шляхом оперативно-пошукових заходів працівники міліції встановили особи підозрюваних та після кількадобової засідки під час скоєння чергової крадіжки зловмисників затримали.

Винахідливими крадіями виявилися два місцевих жителя, 90-го та 84-го років народження. Молодший із них, який працював вантажником на базарі, уже потрапляв у поле зору правоохоронців, оскільки мав схильність до вчинення правопорушень. Інший — працював у медичному закладі, а також був власником автомобіля, яким і вивозили крадений крам з базару, пізніше збуваючи його гуртом у сусідній області.

Молодики вибирали кіоски навмання, але подалі від сторожів і в найменш освітлених місцях. Спеціальним пневмоножем зрізали з контейнерів замки, перевантажували товар на свій автомобіль та у Чернівцях гуртом збували його. Наприклад, продавці пластикового посуду одного ранку не дорахувалися товару на суму 95 тисяч гривень, ще у одних підприємців грабіжники поцупили спортивних костюмів більше ніж на 16 тисяч гривень, ще два потерпілих оцінили завдані збитки на суму у 60 та 22 тисячі гривень кожен.

На разі зловмисники затримані, відносно обох порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого частиною 3 статті 185 ККУ «Крадіжка, поєднана з проникненням у житло, інше приміщення чи сховище», та за який передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 6 років.

Юлія Гринь, ВЗГ УМВСУ в Хмельницькій області
 

You may also like...