Криминальная хроника Украины на 16.11.2010

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 8 420 заяв про злочини. Вжитими заходами 2 988 з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 10 вбивств, сім фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, сім розбійних нападів, 31 пограбування та п’ять фактів незаконного заволодіння транспортним засобом. 

За незаконне зберігання зброї затримано 11 осіб. У правопорушників вилучено гвинтівку, чотири одиниці саморобної вогнепальної зброї та 264 набої.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано дві особи, в яких вилучено 13,4 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 28 085 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 30 підозрюваних осіб.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 117 дорожньо-транспортних пригод із потерпілими, у яких 24 особи загинуло та 121 – травмовано.

У Кіровському районі Автономної Республіки Крим 13 жовтня у покинутому будинку було знайдено мертвим із травмою голови 44-річного безробітного жителя Совєтського району автономії. В результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 31-річного безробітного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він уранці 13 жовтня на вулиці молотком убив потерпілого під час сварки та після спільного вживання спиртних напоїв.

В Автономній Республіці Крим 2 липня у своєму будинку було знайдено мертвим із ножовим пораненням живота 27-річного безробітного місцевого жителя. В результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 26-річного безробітного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він увечері першого липня цього року в будинку за місцем проживання ножем убив свого брата під час сварки та після спільного вживання спиртних напоїв.

У місті Ровеньках Луганської області 15 листопада в результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 61-річного громадянина сусідньої держави. Попередньо встановлено, що він у будинку 57-річної пенсіонерки місцевої жительки ножем убив господарку під час сварки на ґрунті неприязних відносин.

У місті Червонопартизанську Луганської області 12 вересня на подвір’ї загальноосвітньої школи було знайдено мертвою з ознаками удушення 18-річну ученицю будівельного технікуму місцеву жительку. В результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали двох іноземців, віком 30 та 34 роки. Попередньо встановлено, що вони вночі 12 вересня цього року в зазначеному місті на вулиці задушили потерпілу під час сварки та після спільного вживання спиртних напоїв.

У місті Маріуполі Донецької області 4 вересня до приміщення АЗС відкритого акціонерного товариства зайшли двоє невідомих у масках. Один із них пострілом із невстановленої зброї гумовою кулею поранив у ногу 25-річного оператора зазначеної АЗС місцевого жителя, після чого нападники викрали з каси 19 тисяч гривень й втекли. В результаті оперативно-розшукових заходів за скоєння цього злочину працівники міліції затримали двох 25-річних безробітних місцевих жителів.

У місті Одесі 15 листопада працівники міліції затримали 18-річну іноземну громадянку. Попередньо встановлено, що вона на території промринку “7-й кілометр” викрала із сумочки 27-річної іноземної громадянки гаманець, у якому знаходилося 1 750 гривень.

У Чугуївському районі Харківської області в результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції викрили двох місцевих жителів, учнів загальноосвітньої школи, віком 14 та 17 років. Попередньо встановлено, що вони впродовж останніх восьми днів на місцевому кладовищі викрали металеві фрагменти з трьох могил.

У Донецькій області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадовця одного з соціальних державних фондів, котрий підробив документи про нещасний випадок на виробництві, який нібито стався з ним у 1999 році, й на підставі цього незаконно отримав страхове відшкодування в розмірі понад 100 тисяч гривень. Обласною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.364 та ч.1 ст.366 (зловживання владою або службовим становищем й службове підроблення) КК України.

У Миколаївській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили директора комунального підприємства та його помічника, котрі вимагали 40 тисяч доларів США хабара від приватного підприємця за сприяння йому в наданні в оренду та в подальшій приватизації одного з приміщень зазначеного підприємства. Підозрюваних затримано під час отримання частини хабара в сумі 15 тисяч доларів США. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

ДЗГ МВС України
 

You may also like...