Криминальная хроника Украины на 18.11.2010

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 8 432 заяви про злочини. Вжитими заходами 3 073 з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – три вбивства, 10 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, п’ять розбійних нападів, 40 пограбувань та три факти незаконного заволодіння транспортними засобами. 

За незаконне зберігання зброї затримано 25 осіб. У правопорушників вилучено пістолет, три обрізи мисливських рушниць, сім одиниць саморобної вогнепальної зброї, дві гранати, 600 грамів вибухівки та 236 набоїв.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано п’ять осіб, в яких вилучено 24,1 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 28 866 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 18 підозрюваних осіб.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 95 дорожньо-транспортних пригод із потерпілими, у яких 13 осіб загинуло та 100 – травмовано.

У місті Дніпропетровську 15 листопада на подвір’ї власного домогосподарства було знайдено мертвим 67-річного пенсіонера місцевого жителя. В результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 38-річного безробітного раніше судимого місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він увечері 14 листопада в будинку потерпілого завдав смертельних тілесних ушкоджень господарю під час сварки та після спільного вживання спиртних напоїв.

У місті Києві 14 листопада після гасіння пожежі в квартирі 51-річного пенсіонера місцевого жителя було знайдено обгоріле тіло господаря з ножовим пораненням живота. В результаті оперативно-розшукових заходів за підозрою в скоєнні вбивства працівники міліції затримали двох місцевих жителів, віком 32 та 15 років. Попередньо встановлено, що вони вночі 14 листопада в квартирі потерпілого вбили господаря під час сварки та після спільного вживання спиртних напоїв, після чого, з метою приховування злочину, підпалили квартиру.

У місті Мені Чернігівської області 17 листопада в результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 51-річного безробітного раніше судимого місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він в зазначеному місті на подвір’ї домогосподарства 59-річної безробітної місцевої жительки пострілом із саморобного вогнепального пристрою поранив у груди господарку під час сварки на ґрунті неприязних відносин.

В Автономній республіці Крим працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили керівника філії одного з університетів, котрий, не маючи відповідних повноважень, уклав договір з приватними підприємцями про надання останніми інформаційно-консультаційних і бухгалтерських послуг. Унаслідок протиправних дій правопорушника навчальному закладу завдано збитків на суму понад 553 тисячі гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.365 (перевищення влади або службових повноважень) КК України.

На Донеччині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили виконуючого обов’язки начальника відділу виконкому міськради, котрий вимагав та отримав п’ять тисяч гривень хабара від жительки міста Костянтинівки за позитивне вирішення питання щодо переведення опалення на автономну систему в квартирі останньої. Міжрайонною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

ДЗГ МВС України
 

You may also like...