Управління МВС Херсонщини захищатиме права двох оперативників Суворовського РВ

Управління МВС Херсонщини захищатиме права двох оперативників Суворовського РВ, яких незаконно звинуватили у перевищенні службових повноважень

Нещодавня звістка про те, що 28 жовтня Подільська райпрокуратура м.Києва порушила кримінальну справу проти двох оперативників Суворовського РВ ХМУ УМВС Євгена Фесенка та Антона Тихоненка (за нібито навмисне перевищення влади) викликала обурення у керівництва Управління МВС України в Херсонській області та Суворовського райвідділу міліції.

Оперативникам, які сумлінно виконували свій службовий обов’язок по доставлянню до Подільського РУ ГУМВС “втікачки”, за необґрунтованими звинуваченнями тепер загрожує позбавлення волі. Хоча на користь міліціонерів свідчать камери відеоспостережння, які зафіксували агресивну та зухвалу поведінку обвинувачуваної Марини Родненок та її адвоката Тетяни Монтян. Вони самі спровокували конфлікт і кидалися на міліціонерів. А все для того, щоб відвернути увагу від “брудних справ” Марини Родненок.

Завдяки шуму, який розшукувана разом зі своїм скандальним адвокатом здійняли у пресі, громадськість нині вважає її жертвою міліцейського свавілля. Хоча на своїй малій батьківщині, Херсонщині, жодна людина не скаже про “постраждалу” Марину Родненок доброго слова. Вона довела до банкрутства приватну школу, не повертала кредити, була тричі оголошена у розшук, зв’язалася з адвокатом, яка має ще гіршу репутацію, ніж вона сама.

Зі слів сусідів та знайомих, Марина дуже хитра. Коли мешкала в Херсоні, то вела скритний спосіб життя, зверхньо ставилася до людей. Її родина мала чималі прибутки, хоча вона завжди уникала розмов про свої статки. Ще за часів її керування приватною школою у Херсоні, вона разом зі своїм чоловіком розкрадала кошти, які виділялися на розвиток учбового закладу. За кілька років такого керування школа збанкрутіла. Кошти жінка витратила на власні потреби: оплатила навчання доньки у Києві в одному з найпрестижніших університетів, придбала нерухомість у столиці. З 2000 року Марина Родненок проходила по оперативним облікам і перевірялася на причетність до здійснення розкрадань коштів за місцем роботи й укриттю доходів від оподатковування. Життєвим лозунгом цієї жінки є: “Спасай себе, як зможеш”.

Також відомо, що на час передвиборчої кампанії 2004 року Марині Родненок виділялися кілька тисяч доларів для агітування за одну із політичних партій. Але і ці кошти жінка витрачала не за прямим призначенням, а на збагачення власної родини.
Перед тим, як виїхати до Києва, Марина з чоловіком за підробленими документами взяли у банках Херсона крупні кредити, які на той час навіть не збирались повертати.

Крім того, в якості застави подружжя запропонувало майно школи, яке видали за власне. Прокуратура Суворовського району м.Херсона порушила кримінальну справу по факту зловживання службовим становищем і шахрайства з фінансовими ресурсами, що пізніше було перекваліфіковано за статтею про фальсифікацію документів і передано для розслідування в міліцію. Оскільки жінка не приходила на допити, з 2007 року її тричі оголошували в розшук. Коли працівники ОВС дізналися, що вона проживає в Києві, то негайно виїхали туди. Але Родненок весь час ховалась від них у лікарнях, де начебто лікувалась на денному стаціонарі. За час свого перебування у Києві розшукувана навіть влаштувалася працювати спеціалістом Інституту інноваційних технологій Міністерства освіти України.

І коли нарешті працівники Суворовського РВ ХМУ УМВС знайшли обвинувачувану і доставили до Подільського РУ ГУМВС, вона знов вирішила уникнути покарання. Своїм брудним піар-ходом Родненок з адвокатом намагаються заплямувати честь працівників Суворовського РВ ХМУ УМВС Євгена Фесенка та Антона Тихоненка. Але керівництво УМВС не збирається залишати своїх працівників напризволяще. Юристи Управління будуть оскаржувати постанову прокуратури про ніби-то неправомірні дії Є.Фесенка та А.Тихоненка.

Наталія Симиренко

УМВС України в Херсонській області

You may also like...