Затримано грабіжника ювелірного магазину в Охтирці

В Охтирці 26-річний чоловік серед білого дня пограбував ювелірну крамницю. Грабіжник викрав золоті вироби на суму 65 тис. 400 грн. Та вже через кілька днів був затриманий правоохоронцями з 3 грн. в кишені. 

«Для розшуку грабіжника було мобілізовано весь особовий склад міськвідділу, проведено подвірний обхід, відпрацьовано продавців та скупників золотих виробів, але це не дало ніякого результату. – розповідає начальник карного розшуку Охтирського МВ майор міліції Кладько Руслан, – Пізніше була отримана оперативна інформація, при перевірці якої стала відома особа підозрюваного. В результаті чоловік був затриманий в м. Харків. Під час обшуку у нього вдома, правоохоронці вилучили чотири золотих ланцюжка. Решту награбованого він встиг здати до ломбарду. Загалом злодій забрав 31 золотий виріб, загальною вагою 140 гр.».

Віктор, а саме так звуть підозрюваного, вже довгий час проживає в м. Харків зі співмешканкою та її маленьким сином, а в Охтирці живе його матуся. В родині скрутне матеріальне становище, тому чоловік не вигадав нічого кращого ніж скоїти крадіжку золота з магазину, і вирішив він це зробити саме в Охтирці.

Того дня Віктор приїхав до міста, одівся непримітно, на голову одів бейзболку з довгим козирком, в аптеці купив медичну пов’язку та наклеїв її на ліву щоку, щоб максимально скрити своє обличчя. Захватив чоловік з собою і газовий балончик «Шок». Приготувавшись таким чином до злочину, він пішов до магазину, почав роздивлятись товар. Та в магазині були покупці. Їх присутність заважала Віктору здійснити свої злочинні задуми, тому він вийшов з крамниці і вирішив перечекати. Через деякий час чоловік повернувся до магазину, але тут знову були сторонні люди. Він тягнув час як міг, роздивлявся товар, цікавився цінами, але залишитися на одинці з продавщицями не виходило. Тоді злодій вирішив піти до іншого магазину, який знаходився поруч. Дочекавшись на вулиці доки всі покупці вийдуть, чоловік зайшов до крамниці. «Доброго дня! Покажіть будь-ласка ось цей ланцюжок, зараз приїде моя дівчина і ми разом оберемо подарунок.» – попрохав Віктор. Продавщиця відчинила вітрину з золотими виробами. Саме в цей момент грабіжник швидко дістав газовий балончик та бризнув їй в обличчя. Жінка скрикнула і затулила обличчя руками, а Віктор вихватив з вітрини всі золоті ланцюжки, що там були та вибіг на вулицю.

Коли продавщиця натиснула тривожну кнопку, було вже пізно. Грабіжник сів до таксі, яке заздалегідь викликав і уїхав. Проїхав декілька кварталів, чоловік пересів до іншого таксі, на якому і доїхав до Харкова. З таксистом він розрахувався трьома золотими ланцюжками, а бейзболку, куртку та медичну пов’язку спалив. Потім, протягом кількох днів, Віктор здавав до ломбарду золоті вироби. На отримані гроші він погасив борги по оренді житла, по кредитній картці, собі купив пальто та деякі речі дитині.

«Я так жалкую про вчинене. Але у мене були борги, потрібно було утримувати сім’ю, а роботи не має. Зараз так важко знайти роботу.» – розкаюється сьогодні Віктор.

Як з’ясувалося, чоловік вже мав проблеми із законом, був судимий за вчинення грабежу та шахрайства. Останній раз він звільнився з місць позбавлення волі у 2007 році. Та цього разу Віктор на довго залишиться на тюремних нарах, адже ч. 3 ст. 186 Кримінального кодексу України (грабіж у значних розмірах), за якою правоохоронці порушили кримінальну справу, передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від чотирьох до восьми років.

Ірина Товма, СЗГ Охтирського МВ УМВС України в Сумській області

 

You may also like...