Криминальная хроника Украины на 04.12.2010

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 6 575 заяв про злочини. Вжитими заходами 2 159 із них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – сім вбивств, чотири факти завдання тяжких тілесних ушкоджень, 10 розбійних нападів, 15 пограбувань та шість фактів незаконного заволодіння транспортними засобами.

 За незаконне зберігання зброї затримано п’ять осіб. У правопорушників вилучено два пістолети, дві одиниці саморобної вогнепальної зброї, дві гранати, 100 г вибухівки та 74 набоїв.

 За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано чотири особи, в яких вилучено 20,7 кілограма наркотичних засобів.

 За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 24 349 осіб.

 За порушеними кримінальними справами заарештовано 26 підозрюваних осіб.

 Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 82 дорожньо-транспортні пригоди із потерпілими, у яких п’ятеро осіб загинули та 100 – травмовані.

 У місті Керчі Автономної Республіки Крим у результаті проведення спеціальної операції на території морського торговельного порту затримано 35-річного жителя села Ленінського району автономії, без постійного місця роботи, котрий намагався вивезти до сусідньої країни 23-річну жительку міста Севастополь з метою продажу сутенерам для сексуальної експлуатації.

 У Харкові на території торгового центру затримано місцевого жителя, без постійного місця роботи, який намагався збути фальшиві гривні.

 У селі Бородянського району Київської області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано 39-річну місцеву жительку, без постійного місця роботи. Попередньо встановлено, що вона вранці 17 листопада в місті Житомирської області в будинку 35–річної громадянки під час сварки на ґрунті неприязних відносин задушила господарку .

 На Харківщині в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано 35-річного місцевого жителя, без постійного місця роботи, раніше судимого. Попередньо встановлено, що він уночі 27 листопада на вулиці зазначеного міста під час сварки на ґрунті сексуальних домагань вбив ножем  49-річну громадянку.

 У Харкові в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано 44-річного жителя селища Харківської області, без постійного місця роботи. Попередньо встановлено, що він увечері 13 листопада перебуваючи в будинку 59-річного громадянина під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв сокирою вбив господаря.

 У Харкові на залізничному вокзалі затримано 41-річного іноземного громадянина  (мета перебування в Україні з’ясовується), у якого вилучено кастет.

 У місті Зугресі Харцизької міськради Донецької області затримано 36-річну жительку, без постійного місця роботи, за місцем проживання якої вилучено 15 кг канабісу.

 У столиці працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили  голову об’єднаної спілки жителів багатоповерхових будинків. Він отримав 3 тис. грн. хабара від приватного підприємця за надання йому дозволу на підключення паркувального майданчика до електричних мереж, які живлять будинки зазначеної спілки. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.1. ст.368 КК України (одержання хабара).

 На Донеччині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили місцеву жительку, директора фермерського господарства. Вона впродовж 2007-2009 років видавала жителям зазначеного району фіктивні довідки про доходи та місце роботи, на підставі яких останні отримували в банківській установі кредити, які не повертали. У результаті протиправних дій вказаній фінансовій установі завдано збитки на загальну суму 410 тис. гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.2 ст.366 КК України (службове підроблення).

 На Житомирщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили службових осіб державного підприємства. Вони не виконали судове рішення про примусове стягнення до Пенсійного фонду України грошових коштів, чим завдали збитки державі на суму понад 300 тис. гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочинів передбачених ч.2 ст.364 та ч.2 ст.382 КК України (зловживання владою або службовим становищем й невиконання судового рішення).

ДЗГ МВС України
 

You may also like...