На Херсонщині затримали чоловіка, який жорстоко вбив дружину

Ніхто навіть уявити не міг, що у приватному будинку Дніпровського району м.Херсона молода жінка уже кілька років терпить знущання від власного чоловіка. 

Родину 36-річного Олега та 33-річної Марини сусіди і знайомі вважали цілком благополучною. Кілька років чоловік працював на будівництві, дружина теж мала роботу. Потім Олега звільнили і для Марини настали важкі часи. Чоловік усе частіше прикладався до пляшки, влаштовував дома скандали. Йому не подобалось, що Марина пізно приходила з роботи і він довго чекав, поки вона приготує їсти, випере його одяг та вкладе дітей спати. Його не хвилювало, що дружина була єдиною годувальницею родини, встигала вранці відвести дітей до школи, після роботи готувала вечерю для рідних, ще й прибирала у кімнатах. Молода жінка щодня терпіла образи чоловіка, погрози та його п’яні вибрики. Вона нікому не казала про негаразди в родині, навіть власній матері. А варто було б.

У день злочину Олег став пити з самого ранку. До вечора він випив літр самогону. Марина пізніше прийшла з роботи і одразу ж стала до плити. Діти самі лягли спати, а жінка ще готувала їсти. Крім самогону, того дня Олег нічого не їв. Він роздратовано підганяв жінку, щоб швидше подавала на стіл. Марина не витримала і сказала, щоб чоловік відчепився від неї. Почалася сварка. Олег не контролював свої емоції та вчинки. Він став звинувачувати Марину в тому, що 2 роки тому вона його зраджувала і тепер з нього глузують друзі. У жінки не було сил терпіти образи і вона вийшла з кухні. Олег побіг за нею з ножем в руках. Він наздогнав дружину і з усієї сили встромив їй ножа у спину. Марина впала на підлогу. Вона стікала кров’ю, а Олег тим часом сидів на кухні і топив своє горе у пляшці. Потім повернувся в коридор і зрозумів, що Марина мертва. Він виволік її з дому і сховав у сараї. Потім відмив підлогу від крові і пішов до знайомих-алкоголіків. Повернувся тільки на світанку.

Коли діти прокинулись, то не могли зрозуміти, що сталося. Батько лежав на підлозі і голосно храпів. Матері ніде не було. Діти перевірили усі кімнати, вийшли на вулицю, але Марини не знайшли. Вони побачили кров на ковдрі та стінах і зрозуміли, що сталося лихо. Але батька розбудити вони не змогли, тому пішли до школи самі. По дорозі вони зустріли бабусю, маму Марини. Та дуже здивувалась, що онуки йдуть самі. Не встигла вона запитати, що сталося, як діти сказали страшні слова: “Ми маму поховали, а тато п’яний спить”. Пенсіонерка ледь не втратила свідомість. Як це поховали, ще вчора вона говорила з донькою по телефону, а сьогодні її уже поховали? Діти пояснили, що побачили кров в будинку і не знайшли матір. А вночі вони чули, як батьки сварилися. От і подумали, що тато поховав їх маму. Жінка одразу ж викликала міліцію і разом з онуками пішла до них додому. Правоохоронці приїхали раніше і не пустили пенсіонерку та малолітніх дітей до місця злочину, адже картина була жахливою.

Щойно працівники Дніпровського відділу міліції зайшли до будинку, то на порозі побачили чоловіка, який міцно спав. Від нього тхнуло алкоголем. Як вони не намагалися, не змогли привести його до тями. Тіло дружини господаря міліціонери знайшли в сараї. Судово-медична експертиза встановила, що вона померла від проникаючого ножового поранення спини з пошкодженням легені. Довелося викликати одразу дві карети “швидкої”: для загиблої та її чоловіка, який знаходився у стані алкогольної коми. Лікарі доклали усіх зусиль, щоб врятувати чоловікові життя. Адже його свідчення були дуже важливі для з’ясування обставин злочину. У правоохоронців було кілька версій того, що сталося: вторгнення з метою пограбування, неприязні стосунки зі знайомими. Чоловік також був підозрюваним, але допитати його у слідчих поки не було можливості. Правоохоронці почали проводити кропітку роботу і збирати усю можливу інформацію про родину.

Усі сусіди і знайомі казали, що родина нормальна. Але вночі вони чули крики. Мати загиблої не тямилася від горя і переживала за онуків та зятя. Адже за її словами, його і дітей теж могли вбити. Найважче слідчим було розмовляти з дітьми. Вони весь час плакали і просилися до мами. Малюки сказали, що вночі чули сварку батьків, але побоялися виходити з кімнати. А вранці побачили на підлозі кров. Головним підозрюваним став Олег. Через кілька днів він прийшов до тями і зміг говорити. Але його відповіді на запитання шокували слідчих, він поводився неадекватно. На запитання: “Хто вбив вашу дружину”, – він відповідав: “Америка”. Довелося чекати ще деякий час, поки весь алкоголь не вийде з його організму і він зможе давати свідчення. Але і цього разу чоловік розіграв справжній спектакль перед міліціонерами. Він голосно плакав і казав, що власними руками задушить вбивцю. Але це йому не допомогло. На знарядді вбивства знайшли відбитки пальців Олега. На його руках та одягу була кров Марини.

Чоловік розповів усі подробиці злочину, весь час плакав і корив себе за те, що того дня випив забагато самогону. Тепер його діти залишилися фактично сиротами. За скоєння умисного вбивства чоловікові загрожує позбавлення волі на строк від 7 до 15 років.

ВЗГ УМВС України в Херсонській області

МВС України
 

You may also like...