У Каневі знешкодили озброєного зловмисника

З серпня місяця цього року, працівниками міліції Канівського МРВ за вчинення злочину, передбаченого ч.3 ст.296 КК України – хуліганство, тобто грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства пов’язані з опором громадянину, який припиняв хуліганські дії, розшукувався 33-річний житель Канева, стосовно якого, судом, було обрано міру запобіжного заходу – тримання під вартою. 

Увесь час правоохоронці не припиняли оперативно-розшукові заходи по встановленню злочинця, проте він не з’являвся – ні за місцем проживання, ні в колишньої дружини, яка одна виховує двох його доньок-школярок, ні в батьків.

Виховувався Антон (імена змінені з етичних міркувань) в сім’ї робітників, як і всі батьки, вони прагнули щоб їх син став корисним членом суспільства. Після закінчення загальноосвітньої школи, проходив військову службу, після армії повернувся додому, інтенсивно займався спортом, одружився. Ніби все як у людей… але згодом у нього розпочалися «кримінальні будні». Чоловік підтримував зв’язки з раніше судимими та особами схильними до скоєння злочинів, виникали сварки в родині. Він перейшов межу дозволеного, вчинив хуліганські дії та переховувався від слідства та суду.

Провівши кропітку роботу, правоохоронці таки вийшли на слід зловмисника. До оперативників міськрайвідділу надійшла інформація, що підозрюваний знаходиться в одній з квартир канівської п’ятиповерхівки. Не гаючи і хвилини працівники карного розшуку спільно з спецпідрозділом «Беркут» виїхали за вказаною адресою. Побачивши в помешканні зловмисника, не підозрюючи що він озброєний, міліціонери повідомили йому про затримання, проте чоловік і не думав здаватись, він витягнув пістолет та направив в бік правоохоронців. Працівники міліції не зволікаючи застосували прийоми рукопашного бою та спецзасоби, знешкодивши злочинця.

При затриманні, бандит спрямував зброю в бік працівників міліції та натиснув на спусковий гачок, проте працівники спецпідрозділу зреагували блискавично, відвівши в останню мить дуло пістолета і куля рикошетом зачепила ногу зловмисника, зброя вразила того, хто хотів застосувати її проти інших людей. Після цього злочинцю було надано першу медичну допомогу і доставлено в міськрайвідділ.

Наразі підозрюваний затриманий, попереду в нього досудове слідство. Та окрім хуліганства, йому тепер ще доведеться відповідати за ст.345 КК України – погроза вбивством щодо працівника правоохоронного органу, у зв’язку з виконанням ним службових обов’язків.

ВЗГ УМВС України в Черкаській області

МВС України
 

You may also like...