Криминальная хроника Украины на 13.01.2011

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 7 396 заяв про злочини. Вжитими заходами 2 876 із них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – п’ять вбивств, чотири факти завдання тяжких тілесних ушкоджень, десять розбійних нападів, 31 пограбування та три факти незаконного заволодіння транспортними засобами. 

За незаконне зберігання зброї затримано 45 осіб. У правопорушників вилучено п’ять пістолетів, дві гвинтівки, п’ять обрізів мисливських рушниць, дев’ять одиниць саморобної вогнепальної зброї, три гранати, 38,8 кілограма вибухівки та 715 набоїв.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 11 осіб, в яких вилучено 31,3 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 28 511 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 14 підозрюваних осіб.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 58 дорожньо-транспортних пригод із потерпілими, у яких 14 осіб загинуло та 62 – травмовано.

У місті Києві в результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 41-річного безробітного раніше судимого жителя міста Красного Лиману Донецької області та у місті Стаханові Луганської області 38-річного безробітного раніше судимого місцевого жителя. Попередньо встановлено, що вони 24 грудня минулого року в місті Києві захопили киян, віком 84 та 61 рік й на автомобілі вивезли їх до міста Стаханова, де в одному з приватних будинків утримували, з метою заволодіння квартирою останніх. Заручників звільнено.

У місті Брянці Луганської області 31 грудня минулого року на вулиці в салоні автомобіля ВАЗ приватного підприємства було знайдено мертвим з ножовим пораненням шиї 55-річного водія зазначеного підприємства місцевого жителя. В результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 25-річного безробітного раніше судимого місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він 30 грудня минулого року в згаданому місті вбив ножем потерпілого під час раптово виниклої сварки.

У Кам’янсько-Дніпровському районі Запорізької області десятого січня у своєму будинку було знайдено мертвим із ножовим пораненням шиї 61-річного пенсіонера місцевого жителя. В результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 51-річного безробітного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він увечері 8 січня в будинку потерпілого вбив ножицями потерпілого під час сварки та після спільного вживання спиртних напоїв.

У місті Одесі 29 грудня у своїй квартирі було знайдено мертвою з ножовим пораненням грудей 53-річну лікаря-стоматолога місцеву жительку. В результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 49-річну приватну підприємницю. Попередньо встановлено, що вона 29 грудня, з метою крадіжки, зайшла до квартири потерпілої, вбила господарку й викрала ювелірні вироби та дві тисячі доларів США.

У місті Тернополі п’ятого грудня минулого року до міліції звернувся 45-річний місцевий житель. Він заявив, що дві години тому невідомий, шляхом вільного доступу, з коридору його квартири викрав дві сумки, у яких знаходилися особисті документи заявника та його дружини. В результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції за підозрою в скоєнні цього злочину затримали 37-річного безробітного раніше судимого місцевого жителя.

У місті Києві 11 січня працівники міліції затримали двох іноземних громадян, віком 42 та 34 роки. Попередньо встановлено, що вони через вікно проникли до квартири 53-річної безробітної місцевої жительки, й викрали ноутбук, відеокамеру та фотоапарат.

У місті Києві 11 січня працівники міліції затримали 29-річного іноземного громадянина. Попередньо встановлено, що він зламав замки вхідних дверей, проник до квартири 29-річного приватного підприємця місцевого жителя й викрав 700 доларів США, ноутбук, фотоапарат та вироби із золота.

У місті Хмельницькому 11 січня в результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 39-річного раніше судимого іноземного громадянина. Попередньо встановлено, що він увечері 10 січня в згаданому місті в приміщенні бару викрав у 51-річної робітниці вказаного закладу сумку, у якій знаходилися мобільний телефон, окуляри та 100 гривень.

У місті Лозовій Харківської області 12 січня працівники міліції затримали 39-річного безробітного раніше судимого місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він на території міського кладовища викрав металеві фрагменти огорож з десяти могил.

В Уманському районі Черкаської області на території виробничої дільниці товариства з обмеженою відповідальністю у складському приміщенні виявлено та вилучено артилерійський снаряд калібру 125 мм та 38,4 кілограма вибухівки, які, без відповідних документів, зберігав 57-річний працівник згаданого підприємства місцевий житель.

У місті Києві на вулиці працівники міліції затримали 43-річного безробітного місцевого жителя, у якого вилучено 30 грамів амфетаміну.

У місті Червонопартизанську Луганської області на вулиці працівники міліції затримали 43-річного безробітного місцевого жителя, у будинку за місцем проживання якого вилучено п’ять кілограмів марихуани.

У Чернівецькій області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили одного з керівників управління податкової інспекції, котрий вимагав та отримав 40 тисяч гривень хабара від приватного підприємця за сприяння останньому в зменшенні штрафних санкцій та непритягненні до адміністративної відповідальності за виявлені порушення в його підприємницькій діяльності. Підозрюваного затримано. Обласною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

У Козівському районі Тернопільської області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадових осіб сільської ради, котрі в 2004 році підробили витяг із протоколу загальних зборів співвласників колишнього колективного сільськогосподарського підприємства про добровільну відмову від земельних ділянок (загальна площа 27,4 га) на користь територіальної громади одного з сіл. Унаслідок протиправних дій правопорушників співвласникам зазначеного підприємства завдано збитків на суму 2,7 мільйона гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.364 та ч.2 ст.366 (зловживання владою або службовим становищем й службове підроблення) КК України.

У Дніпропетровській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадових осіб державного інституту, котрі впродовж 2001-2009 років, у порушення вимог Закону України “Про оренду державного та комунального майна”, без відповідних погоджень укладали договори оренди нерухомого майна за заниженими ставками, чим завдали збитки державі на суму понад 230 тисячі гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України.

ДЗГ МВС України
 

You may also like...