Криминальная хроника Украины на 20.01.2011

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшла 7 171 заява про злочини. Вжитими заходами 2 703 із них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – чотири вбивства, п’ять фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, сім розбійних нападів, 30 пограбувань та чотири факти незаконного заволодіння транспортними засобами. 

За незаконне зберігання зброї затримано 35 осіб. У правопорушників вилучено п’ять пістолетів, чотири обрізи мисливських рушниць, п’ять одиниць саморобної вогнепальної зброї, дві гранати, 1,6 кілограма вибухівки та 709 набоїв.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано дев’ять осіб, в яких вилучено 18,2 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 28 915 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 13 підозрюваних осіб.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 55 дорожньо-транспортних пригод із потерпілими, у яких десять осіб загинуло та 55 – травмовано.

У місті Донецьку 19 січня до приміщення відділення публічного акціонерного банку зайшли двоє невідомих у масках. Вони під загрозою предмета схожого на пістолет відібрали в касира згаданого відділення 50 тисяч гривень й втекли. В результаті оперативно-розшукових заходів за підозрою в скоєнні цього злочину працівники міліції затримали двох безробітних місцевих жителів, віком 30 та 28 років, один із них раніше судимий.

У місті Самборі Львівської області 18 січня працівники міліції затримали 25-річного іноземного громадянина. Попередньо встановлено, що він годину тому в зазначеному місті на вулиці з автомобіля ВАЗ 32-річного безробітного місцевого жителя викрав барсетку, у якій знаходилися 50 доларів США, 118 гривень та особисті документи.

У місті Києві 19 січня в результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 26-річного іноземного громадянина. Попередньо встановлено, що він увечері 15 грудня минулого року на вулиці вказаного міста під загрозою фізичної розправи відібрав у 18-річного іноземного громадянина 50 гривень.

У місті Одесі 19 січня в квартирі за місцем тимчасового проживання працівники міліції затримали 47-річного іноземного громадянина, у якого вилучено підроблену посвідку на постійне проживання в Україні.

У Бершадському районі Вінницької області працівники міліції затримали 65-річного пенсіонера, у будинку за місцем проживання якого вилучено 400 грамів вибухівки та 134 набої до різної зброї.

У місті Генічеську Херсонської області працівники міліції затримали 43-річного безробітного місцевого жителя, у будинку за місцем проживання якого вилучено шість кілограмів конопель.

У місті Києві працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили службових осіб товариства з обмеженою відповідальністю, котрі, у порушення укладеного з районною державною адміністрацією (замовник) інвестиційного договору на будівництво житлового будинку, не передали замовнику 12% квартир, а реалізували їх фізичним особам. Унаслідок протиправних дій правопорушників державі завдано збитків на суму понад 10 мільйонів гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.4 ст.190 (шахрайство) КК України.

На Луганщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили директора державного відкритого акціонерного товариства, котрий вимагав та отримав п’ять тисяч гривень хабара від робітника вказаного товариства за переведення його на посаду з полегшеними умовами праці. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

ДЗГ МВС України
 

You may also like...