Криминальная хроника Украины на 21.01.2011

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 7 519 заяв про злочини. Вжитими заходами 2 826 із них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – три вбивства, шість фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, один розбійний напад, 32 пограбування та шість фактів незаконного заволодіння транспортними засобами. 

За незаконне зберігання зброї затримано 26 осіб. У правопорушників вилучено 15 пістолетів, дві гвинтівки, сім обрізів мисливських рушниць, вісім одиниць саморобної вогнепальної зброї, шість гранат, 200 грамів вибухівки та 682 набої.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано чотири особи, в яких вилучено 6,4 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 27 805 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 20 підозрюваних осіб.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 57 дорожньо-транспортних пригод із потерпілими, у яких чотири особи загинуло та 66 – травмовано.

У місті Соледарі Артемівської міськради Донецької області 18 січня на вулиці було знайдено мертвою з ножовими пораненнями 54-річну робітницю державного виробничого об’єднання місцеву жительку. В результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 32-річного робітника закритого акціонерного товариства місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він увечері 18 січня на вулиці зазначеного міста ножем убив потерпілу під час сварки на ґрунті неприязних відносин.

У місті Керчі Автономної Республіки Крим 9 січня на вулиці було знайдено мертвим з травмою голови 48-річного безробітного жителя Кіровського району автономії. В результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 18-річного безробітного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він уночі 9 січня на вулиці зазначеного міста каменем убив потерпілого під час сварки та після спільного вживання спиртних напоїв.

У місті Харкові 20 січня в результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 23-річного іноземного громадянина. Попередньо встановлено, що він уночі 23 листопада минулого року в згаданому місті проник до квартири 49-річної безробітної місцевої жительки й викрав шість тисяч гривень.

У місті Києві 20 січня на вулиці працівники міліції затримали 29-річого іноземного громадянина, у якого вилучено п’ять грамів марихуани.

На Луганщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили керівника одного з управлінь області, котрий у 2008 році незаконно включив до земель запасу сільської ради одного з районів земельну ділянку (загальна площа 21,6 га), яка знаходилася в користуванні одного з університетів. У подальшому зазначені дії призвели до безоплатної передачі вказаної ділянки третім особам. Таким чином, державі завдано збитків на суму понад три мільйони гривень. Слідчим органами МВС порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.5 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України.

На Харківщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили заступника начальника одного з районних управлінь, котрий отримав чотири тисячі гривень хабара від жителя району за сприяння в наданні йому дозволу на зберігання в складських приміщеннях промислової сировини. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.368 (одержання хабара) КК України.

У Чернівецькій області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили начальника одного з відділів Глибоцького району та голову сільської ради зазначеного району, котрі вимагали та отримали сім тисяч гривень хабара від місцевого жителя за сприяння у виділенні йому земельної ділянки площею 1,7 гектара. Обласною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

ДЗГ МВС України
 

You may also like...