У Чернівцях затримано двох іноземців, які хотіли «почистити» банківські термінали

Днями  працівники Управління Державної служби боротьби з економічними злочинами УМВС України в Чернівецькій області спільно з оперативниками карного розшуку обласного управління  та працівниками служби безпеки одного з банків в ході проведення операції затримали двох іноземців, віком 28 та 34 роки. Працівники фінансової установи звернулися до міліції одразу після того, як виявили несанкціоноване втручання в один із банкоматів на території обласного центру.

За результатами проведених заходів встановлено, що громадяни сусідньої країни, використовуючи спеціальну комп’ютерну техніку і підроблені пластикові картки, намагалися через банкомат отримати доступ до банківських рахунків громадян. А відтак покласти собі в кишеню хрусткі банкноти. У затриманих вилучено 15 підроблених пластикових карток із нанесеною магнітною смужкою, ноутбук, карту пам’яті, телескопічну антену, адаптер та інші предмети, що використовувалися зловмисниками в злочинній діяльності. Обидва «гастролери» були затримані в Чернівцях. Вже при проведеному обшуку в номері готелю, в якому вони зупинились, в спритників міліціонери виявили та вилучили технічні засоби.

Затримані перебувають  в ізоляторі тимчасового тримання. Наразі порушено кримінальну справу за ч.2 ст. 200 (незаконні дії з документами на переказ платіжними картками та іншими засобами доступу до банківських рахунків обладнанням для їх виготовлення) Кримінального кодексу України.

СЗГ УМВС України в Чернівецькій області

МВС України
 

You may also like...