Пацієнт психлікарні серед білого дня зарізав підлітка на очах у його друзів

Чоловік зарізав підлітка на очах у приятелів за те, що той нехтував його порадами і грубо йому відповідав.

У Московській області 51-річний чоловік, якого лікарі залишили без нагляду, кілька місяців розгулював по вулиці з холодною зброєю, а в результаті вбив 14-річного хлопчика.

У міліцію звернулися кілька переляканих тінейджерів, заявивши, що якийсь чоловік зарізав їхнього приятеля.

За описаним заявниками прикметами вбивцю вдалося швидко відшукати – ним виявився чоловік, який проживав неподалік, і який перебуває на обліку в псих-неврологічному диспансері.

У той день він проходив повз дітлахів, які грали в футбол. Подивившись за грою, він почав давати футболістам поради. Хтось із хлопців у серцях вилаяв неохайного (безробітний чоловік не надто стежив за собою) «тренера». Це вивело чоловіка з себе, він вихопив з кишені кухонний ніж.

Хлопчаки кинулися врозтіч, однак розлючений зловмисник влаштував погоню. Наздогнавши нещасного, він ударив його ножем у груди. Підліток помер на місці.

У ході розслідування з’ясувалося, що затриманий страждає хронічним психічним розладом і перебуває на обліку в психіатричній клініці. Незважаючи на це, останній огляд він проходив понад три місяці тому.

Чоловік перестав приймати таблетки, став більш агресивним. Незважаючи на регулярні скарги сусідів і попередження з міліції (громадяни регулярно скаржилися на буйного правоохоронцям), в лікарні нічого не робили, хоча за сукупністю симптомів зобов’язані були покласти чоловіка на стаціонарне лікування.

Зараз матеріали розслідування передані до суду для примусового ув’язнення злочинця в лікарню.

ТСН

You may also like...