Криминальная хроника Украины на 05.03.2011

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 7 495 заяв про злочини. Вжитими заходами 2 728 із них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 5 вбивств, 2 факти завдання тяжких тілесних ушкоджень, 2 розбійні напади, 26 пограбувань та 2 факти незаконного заволодіння транспортними засобами.

 За незаконне зберігання зброї затримано 15 осіб. У правопорушників вилучено пістолет, гвинтівку, дві одиниці саморобної вогнепальної зброї, дві гранати, 600 г вибухівки та 301 набоїв.

 За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 2 особи, у яких вилучено 6,7 кг наркотичних засобів.

 За адміністративні правопорушення, вчинені у громадських місцях, до відповідальності притягнуто 22 135 осіб.

 За порушеними кримінальними справами заарештовано 23 підозрювані особи.

 Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 41 дорожньо-транспортну пригоду із потерпілими, у яких 9 осіб загинуло та 36 – травмовано.

 У місті Тульчин Вінницької області 4 березня в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано громадянина сусідньої держави. Попередньо встановлено, що він увечері 3 березня в будинку за місцем тимчасового проживання під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв убив ножем місцевого жителя, пенсіонера.

 У місті Курахово Донецької області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано місцевого жителя, жителя міста Донецьк та жителя одного з селищ Автономної Республіки Крим. Попередньо встановлено, що вони вдень 2 березня в місті Курахово, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, зайшли до квартири місцевого жителя, заподіяли смертельні тяжкі тілесні ушкодження господарю, після чого викрали телевізор, монітор до комп’ютера та мобільний телефон.

 У Харкові в результаті проведення спеціальної операції затримано трьох жителів Харківської області, які займалися збутом фальшивих грошей на території вказаного міста. У правопорушників вилучено підроблені купюри різного номіналу на загальну суму 5 тис. доларів США. За даним фактом органами слідства МВС України порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.3 ст.199 та ч.3 ст.209 КК України (виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою збуту або збут підроблених грошей, державних цінних паперів чи білетів державної лотереї й легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом).

 В Одесі 4 березня в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано чотирьох громадян сусідньої держави. Попередньо встановлено, що вони минулої ночі на вулиці зазначеного міста пошкодили термінал поповнення рахунку й викрали 816 гривень.

 В одному з селищ Закарпатської області в результаті проведення спеціальної операції на вулиці затримано жителя іншого селища, у якого вилучено протипіхотну гранату часів Великої Вітчизняної війни та 400 г вибухівки.

 На Харківщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадових осіб товариства з обмеженою відповідальністю. Вони в липні 2007 року уклали угоду з приватним підприємцем на будівництво двоповерхового складського приміщення (фактично роботи не проводилися), а отримані кошти в сумі 2,7 млн. грн. привласнили. Органами слідства МВС України порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.4 ст.190 КК України (шахрайство).

 В Автономній Республіці Крим працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили співробітника міської ради. Він незаконно видав висновки про передачу десяти громадянам у власність земельних ділянок загальною площею 0,7 га для будівництва житлових будинків, на підставі яких вони оформили державні акти на право власності на землю. У результаті противоправних дій державі завдано збитки на суму 200 тис. гривень. Міжрайонною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.364 та ч.2 ст.366 КК України (зловживання владою або службовим становищем й службове підроблення).

 На Дніпропетровщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили співробітника приватного підприємства, який внес до податкових декларацій неправдиві відомості, у результаті чого до держбюджету не сплачено обов’язкових платежів на суму 1,3 млн. гривень. Прокуратурою міста порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.366 КК України (службове підроблення).

 На Донеччині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили співробітника садового товариства. Він вимагав та отримав 4,7 тис. грн. хабара від місцевого жителя за надання йому в користування земельної ділянки, яка розташована на території зазначеного товариства. Прокуратурою міста порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара)

ДЗГ МВС України

You may also like...