Криминальная хроника Украины на 08.03.2011

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 5846 заяв про злочини. Вжитими заходами 2 102 із них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – п’ять вбивств, два  факти завдання тяжких тілесних ушкоджень, чотири розбійні напади, 43 пограбувань та один факт незаконного заволодіння транспортними засобами.

За незаконне зберігання зброї затримано 15 осіб. У правопорушників вилучено два гранатомети, два автомати, пістолет, чотири одиниці саморобної вогнепальної зброї, дві гранати, 300 г вибухівки та 292 набій.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано п’ять осіб, в яких вилучено 1,3 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 18984 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано дев’ять підозрюваних осіб.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 46 дорожньо-транспортних пригод із потерпілими, у яких п’ять осіб загинуло та 54 – травмовано.

У місті Буча Київської області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано 25-річну іноземну громадянку (в Україні перебуває в гостях). Попередньо встановлено, що вона ввечері 6 березня в зазначеному місті в будинку за місцем тимчасового проживання, під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв, убила ножем свого 30-річного співмешканця – киянина.

У селищі Овідіопольського району Одеської області 7 березня в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано 40-річного іноземного громадянина (має посвідку на проживання в Україні). Попередньо встановлено, що він увечері 6 березня в будинку за місцем тимчасового проживання, під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв, задушив свою 43-річну дружину.

У селі Закарпатської області затримано 30-річного громадянина, без постійного місця роботи, у підсобному приміщенні на території домогосподарства якого вилучено гранату та 21 набій до різної зброї.

В Донецькій області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили двох виконавчих директорів філії кредитної спілки та члена згаданої спілки. Вони впродовж 2008 – 2009 років, шляхом оформлення фіктивних кредитних договорів, привласнили 760 тис. грн. вказаної організації. Слідчими органами внутрішніх справ порушено чотири кримінальні справи за ознаками злочину передбаченого ч.5 ст.191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

На Харківщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадових осіб підприємства. Вони в минулому році поставили до райдержадміністрації близько 700 тонн вугілля низької якості, а різницю, у вартості понад 420 тис. грн., привласнили. Слідчими органами внутрішніх справ порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.4 ст.190 КК України (шахрайство).

В Автономній Республіці Крим працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили працівника відділу мисливського господарства. Він вимагав та отримав 300 доларів США хабара від двох місцевих жителів за видачу їм посвідчень мисливців та карток обліку відстріляної дичини. Правопорушника затримано. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара).

На Вінниччині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили  фінансового директора товариства з обмеженою відповідальністю. Він у 2008 році самовільно зайняв земельну ділянку (загальна площа 185 га), яка включена до земель запасу однієї з сільських рад, чим завдав збитки державі на суму 374 тис. гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.3 ст.365 КК України (перевищення влади або службових повноважень).

ДЗГ МВС України
 

You may also like...