На Полтавщині злодій заліз у будинок через очеретяний дах

До чергової частини Новосанжарського райвідділу звернулась 44 – річна жителька села Мала Перещепина з повідомленням про те, що невідома особа проникла до її будинку звідки викрала металеві речі.

Працівники міліції, які прибули за викликом на місце події, з’ясували, що невідомий зловмисник проник всередину будинку через очеретяний дах та викрав старовинний самовар, 2 чавунних казани емністю 10 та 15 літрів, алюмінієві каструлі. Потерпілій завдані збитки на суму 1000 гривень.

Спрямувавши зусилля на встановлення особи злодія працівники райвідділу вже невдовзі вийшли на його слід.
Начальник райвідділу міліції Сергій Махно розповідає, – «нами був затриманий 42–річний житель с. Пологи Новосанжарського району, який зловживає спиртними напоями, веде нездоровий спосіб життя, в даний час не працює, неодноразово судимий за подібні злочини та обґрунтовано підозрювався у скоєнні цієї крадіжки».

Міліціонери не помилилися. Коли підозрюваного затримали, він розповів правоохоронцям як все відбувалося. За словами чоловіка, того дня він помітив, що господині вдома немає і вирішив обікрасти будинок. А щоб господиня нічого не запідозрила, Іван вирішив проникнути всередину через очеретяний дах. В будинку чоловік знайшов металеві речі та склав їх у мішок, що лежав неподалік. Потім із накраденим повернувся тим же шляхом.

Та чоловік не встиг розпорядитися викраденим, бо швидко був затриманий працівниками Новосанжарського райвідділу міліції.
Металеві речі в Івана були вилучені, та повернуті під розписку власниці .

На даний час вирішується питання при порушення кримінальної справи за ч.3 ст.185 Кримінального Кодексу України (крадіжка). Тепер чоловікові загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3-х до 6-ти років.

Автор:Оксана Грузін, інспектор Новосанжарського РВ УМВС України в Полтавській області 

 

You may also like...