У Золотоніському районі розкрито резонансне вбивство

З початку року в Золотоніському районі почастішали випадки нападів на людей похилого віку. «Почерк» зловмисника, був майже однаковий: невідомий чоловік, в імпровізованій масці з чорної панчохи, вдирався до помешкань стареньких людей та, погрожуючи ножем, грабував нещасних пенсіонерів, забираючи останню копійчину, яку вони відкладали з мізерної пенсії. Правоохоронці зосередили всі сили для того,щоб розшукати зловмисника. Міськвідділ було переведено на посилений варіант несення служби.

В цей час людей шокувало скоєння ще одного злочину – вбивства 77-річної пенсіонерки. Про нещастя повідомила сусідка загиблої, викликала швидку допомогу та правоохоронців. Вона зайшла до привітної бабці за порадою. Її здивувало, що вхідні двері в будинок були відчинені. Погукавши господиню жінка пройшла до кімнати, де оторопіла від побаченого: на підлозі лежало бездиханне тіло знайомої з ознаками насильницької смерті. На місце події терміново виїхала слідчо-оперативна група, особовий склад карного розшуку та криміналістична лабораторія. На тілі потерпілої було виявлено близько двох десятків ножових поранень. Міліціонери проводили всі можливі оперативно-розшукові заходи, направлені на розкриття злочину, перевіряли осіб, які були раніше засуджені та звільнились з місць позбавлення волі, допитували місцевих жителів, шукали бодай мимовільних свідків того злощасного дня.

Оперативниками було висунуто і відпрацьовувався ряд версій, в тому числі і спричинення тілесних ушкоджень з метою пограбування. І саме ця версія виявилась правильною. Проводився величезний об’єм роботи, пошуки зловмисників не припинялись 2 місяці поспіль. З часом, за вчинення пограбування старенької жінки, правоохоронцями був затриманий 20-річний, раніше судимий за крадіжку, непрацюючий житель Золотоноші, який відібрав у своєї жертви гроші. При дачі пояснень і подальшого проведення слідства він зізнався і в скоєнні вбивства літньої жінки. Розповів, що до вчинення злочину готувався заздалегідь, слідкував за потерпілою і коли йшов «на справу» прихопив з собою ножа та маску. В той час, коли старенька була вдома сама, він постукав у двері її домоволодіння. Жінка на появу бандита в масці, відповіла опором, спантеличений грабіжник пустив в хід ножа, спричинивши нещасній чисельні колото-різані рани. Після цього зловмисник поспіхом знайшов в будинку потерпілої близько 700 гривень, тіло потерпілої перетягнув в іншу кімнату, щоб з порогу не кидалось в очі, та покинув місце злочину. Ніж душогуб викинув по дорозі, а викрадені гроші витратив на горілку та продукти харчування. Зловмисник сподівався, що його не знайдуть, і тимчасова безкарність підштовхнула його на вчинення наступного злочину знову ж таки проти старенької бабусі. Проте, цього разу на його зап’ястках зімкнулись кайданки. Наразі затриманий перевіряється на причетність до вчинення подібних злочинів на території міста та району. Відповідати чоловіку доведеться за умисне вбивство та грабіж, а це до 15 років у місцях позбавлення волі. Останнє слово, як завжди лишається за судом.

ВЗГ УМВС України в Черкаській області

МВС України

You may also like...