Вимагаючи гроші, син убив рідну матір

В Охтирському районі 57-річний син забив до смерті рідну матір. В міліції чоловік пояснив, що вбивати її не збирався, він лише вимагав віддати йому його 300 гривень… на горілку

До чергової частини міліції зателефонував чоловік та розповів, що в будинку напроти лежить мертва 84-річна бабуся.
За вказаною адресою виїхала слідчо-оперативна група, яка одразу встановила, що стареньку померла насильницькою смертю. В поле зору підозрюваних потрапив син померлої Лідії Федорівни.

Адже, як з’ясували працівники міліції в ході слідства, кілька днів тому чоловік приходив до місцевої сільської ради та просив видати йому свідоцтво про смерть рідної матері. В такий спосіб він сповістив, що мати померла.

Як розповів голова сільради, коли вони разом із районним лікарем зайшли в будинок Лідії Федорівни, з якою мешкав її син та його співмешканка, на бездиханному тілі жінки неозброєним оком було видно, що її жорстоко били: «Її обличчя та руки були вкриті синцями. А син все стверджував, що вона впала. Це викликало підозру й ми одразу звернулися до правоохоронних органів».
Потрібний документ чоловік так і не отримав, а направлений до райвідділку міліції давати свідчення.

На момент затримання підозрюваний разом із своєю співмешканкою знаходились в нетверезому стані, тому правоохоронцям знадобилось кілька годин чекати поки вони протверезіють. Іван Миколайович, а саме так звати сина померлої, вже мав судимість за нанесення тілесних ушкоджень. Чоловік спочатку відмовлявся розповідати, та зрозумівши, що діватись нікуди, розповів, що він не мав наміру вбивати рідну матері, лише трохи полупцював, «Вона не віддавала мені моїх грошей, постійно сварилася та казала, що я алкоголік…».

Його 51-річна співмешканка підтвердила слова чоловіка. Розповідала правоохоронцям, що всіляко намагалась захищати бідолашну жінку і що їй самій добряче дісталося.

Сусіди ж кажуть, що в сім`ї постійно виникали сварки, через те, що син випивав. А співмешканка його – товаришка по чарці. «Спочатку разом п’ють, а потім б’ються. Жінка часто від нього йшла, та постійно поверталася, бо приходив миритися не з пустими руками, а з пляшкою…», – розповідали люди слідчому.

Та найцікавіше виявилось те, що коли старенька ще була жива, хоча вже не розмовляла, син викликав місцеву медичну сестру, яка, оглянувши стареньку, не викликала одразу міліцію, а навпаки, повіривши словам її сина-п`янички, що бабуся впала, дала їй якийсь укол та спокійнісінько пішла собі. Можливо, якби було надано своєчасну кваліфікаційну медичну допомогу, жінка залишилась би живою.

Сьогодні затриманий свою вину визнає повністю. Каже розкаюється за такий свій ганебний та мерзенний вчинок, мовляв дурна голова, коли хмільна… Та це його не виправдовує.

Стосовно зловмисника порушили кримінальну справу за ч.1, ст.115 «Умисне вбивство» Кримінального кодексу України, згідно якої йому загрожує до п’ятнадцяти років позбавлення волі.

Марина Кльова, СЗГ УМВС України в Сумській області

You may also like...