Основним інгредієнтом «цілющих бабусиних чаїв» була конопля

До працівників Снігурівського РВ УМВС України в Миколаївській області надійшла інформація про те, що на присадибній ділянці в одного з мешканців району ростуть кущі коноплі.

В ході оперативно – розшукових заходів ця інформація знайшла своє підтвердження, тому міліціонери й завітали до семидесятишестирічного Івана Миколайовича із санкціонованим обшуком. І дійсно, в ході обшуку на території присадибної ділянки були знайдені кущі коноплі в кількості більше сорока штук. Як було встановлено, злочинною діяльністю займався онук пенсіонера, який мешкає в обласному центрі та періодично відвідує свого родича, переслідуючи при цьому, як виявилось, свої корисні цілі. Тридцятирічного Олександра було затримано в порядку ст. 115 КПК України.

В той же час до працівників Вознесенського МРВ України в Миколаївській області надійшла інформація про те, що один із мешканців району також вирощує коноплю.

Підтвердивши інформацію, правоохоронці провели санкціонований обшук. П’ятдесятирічний Володимир мешкає в одному домоволодінні із своєю колишньою дружиною та її чоловіком і якщо сам будинок «по чесному» поділено на двох господар, то город повністю було віддано у користування самотньому чоловіку. От саме на городі і було виявлено понад двохсот п’ятдесяти кущів коноплі. І було помітно, що за смертоносним зіллям дбали дуже добре – до кожного куща йшов окремий шланг та було встановлено крапельне зрошення.

Працівники Арбузинського РВ УМВС України в Миколаївській області провели обшук у домоволодінні семидесятидворічної мешканки району, на городі якої, між кущами картоплі було знайдено понад двадцять рослин коноплі. Як пояснила правоохоронцям пенсіонерка, заборонену рослину вона вирощувала виключно для приготування цілющих чаїв. Вилучену коноплю було направлено до науково – дослідного експертно–криміналістичного центру м. Миколаєва.

За задокументованими фактами слідчими відділами підрозділів міліції порушено кримінальні справи за ознаками злочину, передбаченого ст. 310 (незаконний посів або вирощування снотворного маку чи конопель) Кримінального кодексу України, санкцією якої передбачено покарання від штрафу до позбавлення волі на строк до п’яти років.

 

 

Роман Шкуренко, ВЗГ УМВС України в Миколаївській області

You may also like...