Громадяни Молдови «нагріли» українські банки на сто тисяч гривень

У Дніпропетровську міліціонери затримали трьох громадян Молдови, які намагалися зняти гроші з банкомату за підробленими банківськими платіжними картками. Під час огляду їхніх речей та авто, на якому вони приїхали до України, міліціонери вилучили 347 підроблених банківських платіжних карток з наявними на них PIN-кодами доступу до рахунків громадян, майже 105 тисяч гривень та чорнові записи з дислокацією розташування банкоматів різних банків по території України.

Через процесінговий центр одного із банків було встановлено, що емітентами більшості вилучених карток являються банки Великобританії.

У процесі розслідування правоохоронці також з’ясували, що зловмисники уже встигли зняти гроші у різних містах України: Одеса, Симферополь, Севастополь, Бахчисарай, Миколаїв, Дніпропетровськ тощо.

Слідчим відділом Індустріального райвідділу міліції було порушено кримінальну справу за фактом незаконних дій з платіжними картками доступу до банківських рахунків, за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 200 – «Незаконні дії з документами на переказ, платіжними картками та іншими засобами доступу до банківських рахунків, обладнанням для їх виготовлення» Кримінального кодексу України.

Зловмисникам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від двох до п’яти років.

 

ВЗГ ГУМВС України в Дніпропетровській області

You may also like...