У День карного розшуку чернігівські оперативники знешкодили банду

15 квітня цього року в Чернігові невідомі скоїли розбійний напад на офіс товариства з обмеженою відповідальністю, що на вулиці Квітневій. Спеціалізація підприємства – оптовий продаж вина, горілки та лікерів від заводу-виробника в Золотоноші Черкаської області. У Чернігові фірма працює з минулого року.

Двері свого офісу менеджери зазвичай тримають на замку, але в момент нападу вони чомусь виявилися відкриті.

Як розповіли працівникам міліції співробітники товариства, близько 11 ранку йшов звичайний робочий процес. Раптом в офіс увірвалися невідомі, двоє з них направилися в одну частину, ще двоє в сусідній сектор. На головах – чорні панчохи. Один вистрілив і закричав: «Усім лежати!»

Прозвучало кілька пострілів. Персонал упав на підлогу, хто забарився, відчув на собі удари нападників.

Непрохані гості побігли до касира і примусили того відчинити сейф, шафа була порожня, оскільки підприємство працює з клієнтами тільки за безготівковим розрахунком. Зрозумівши, що зірвати великий куш не вдасться, розбійники закричали: «Знімайте кільця, давайте гроші! Мобільні телефони сюди!» Працівники покірно виконували всі команди і не рухалися. Дівчата знімали золоті прикраси, чоловіки віддавали портмоне і мобільні телефони. Розбійники не вгавали і кричали: «Усім лежати, а то вб’ємо!» У грабіжників було два пістолети. Ніхто в момент нальоту не сумнівався, що в разі потреби розбійники пустять їх у хід.

В будівлі тривали ремонтні роботи, скрізь шуміли дрилі, тому ані пострілів, ані криків ніхто не чув. Одна з жінок намагалася зателефонувати, це побачив зловмисник і почав її бити пістолетом по голові, у неї пішла кров. Аби краще контролювати персонал, розлючений грабіжник зігнав жінок на середину кімнати.

Забравши мобільні, прикраси, 4 тисячі гривень, які були у працівників, ноутбук і навіть особисті документи, нападники зникли на автівці, яка чекала їх внизу.

Всі були дуже шоковані подією, лише після приходу хлопчини, який обслуговував касу, персонал отямився і з його мобільного викликали міліцію та «швидку». Потерпілі зазначили, що і перші, і другі приїхали дуже швидко. Дівчину, яку розбійник вдарив пістолетом по голові, госпіталізували, у неї виявився струс мозку.

В ту п’ятницю саме був День карного розшуку. В оперативників склалося враження, що серед нападників однозначно був хтось із кримінальним минулим. Розрахунок був простий – міліціонери відзначатимуть професійне свято і не зможуть працювати в звичайному режимі через свято. Професійне чуття не підвело міліціонерів, адже з 5 розбійників троє дійсно вже пройшли тюремні університети.

А от розрахунок розбійників не спрацював, оскільки оперативники сприйняли цей злочин як особисту образу і вважали справою честі покарати зухвальців. Вже надвечір п’ятеро лиходіїв були в ІТТ. В них вилучили гроші, прикраси і особисті речі потерпілих, а також зброю – газовий пістолет, перероблений для стрільби 9мм набоями та «травматик». Вік кримінальної п’ятірки – від 31 до 62 років, троє раніше судимі. Організатором виступив 33-річний раніше судимий парубок, який зібрав ватагу таких же любителів легких грошей, як і сам.

Того ж дня була порушена кримінальна справа за статтею 187 «Розбій» Криминального кодексу України.

28 липня цього року справа перекваліфікована за статтею 257 Кримінального кодексу України – «Бандитизм», санкція якої передбачає позбавленням волі на строк від 5 до 15 років з конфіскацією майна.

СЗГ УМВС України в Чернігівській області

You may also like...