В столиці триває операція «Мігрант»

З метою запобігання порушенням законодавства про правовий статус іноземців, розкриття і припинення злочинів та інших правопорушень, що вчиняються іноземцями та особами без громадянства, у тому числі у співучасті з громадянами України, зміцнення контролю за створенням і функціонуванням спільних підприємств та компаній, сфера діяльності яких пов’язана з іноземним туризмом, навчальних закладів, що здійснюють підготовку іноземців, у період з 25 серпня до 5 вересня 2011 року у Києві проводиться оперативно-профілактична операція «Мігрант».

Як повідомляє УДАІ у м. Києві, працівники Державтоінспекції  під час операції  проводять ретельні перевірки з метою встановлення шляхів та маршрутів перевезення нелегальних мігрантів, транспортних засобів та їх власників, які здійснювали перевезення (надавали транспорт).

З початку проведення операції «Мігрант» в столиці співробітниками ДАІ виявлено та задокументовано 33 особи за підозрою порушення законодавства про правовий статус іноземців.  На водіїв складено 6 адміністративних протоколів за перевезення іноземців, які нелегально перебувають на території України.

Так, 27.08.2011 року інспекторами  відділу ДАІ Дніпровського райуправління міліції за порушення Правил дорожнього руху був зупинений  автомобіль «Mersedes sprinter». Увагу співробітників ДАІ привернув чоловік, який сидів поруч з водієм і помітно нервував. Надати особисті документи для перевірки пасажир не зміг. Тому чоловікові було запропоновано проїхати до відділу ОВІР Дніпровського РУ ГУМВС України в м. Києві для з’ясування підстав перебування на території України іноземного громадянина.

Під час перевірки було з’ясовано, що чоловік – іноземець, громадянин Лівії та перебуває на території нашої країни незаконно. Відносно водія автомобіля «Mersedes sprinter» та громадянина Лівії були застосовані заходи адміністративного впливу згідно чинного законодавства.

УК

You may also like...