«Довиховував» батька… до смерті

Тургенєвська проблема «батьків і дітей» — одвічна проблема, що виникає перед людьми різних поколінь. Тому у кожного покоління є своя система поглядів і цінностей, дуже важлива для нього, і цю систему цінностей кожне покоління готове відстоювати. Ось і свою життєву позицію вирішив відстояти син, займаючись моралями і розповідаючи батькові про його неблагополучне існування.

– Наприкінці лютого 2011 р. в чергову частину Слов’янського міського відділу міліції звернулася місцева мешканка і заявила про зникнення  свого чоловіка. Правоохоронці почали з’ясовувати всі дружні і родинні зв’язки зниклого й встановили, що ніхто з односельців не знає про те,  що місцевий житель збирався покидати домівку. Крім того, стало відомо, що за межі держави розшукуваний також не виїжджав, – розповідає начальник карного розшуку Андрій Гадяцький.

Заходи щодо встановлення без вісті зниклого не припинялися. У серпні була отримана інформація про те, що чоловіка немає в живих і його труп знаходиться у дворі рідного будинку. Перевіряючи дану інформацію, працівники розшуку на території домоволодіння, в сараї, закопаним в землю, виявили труп чоловіка. За підозрою в скоєнні злочину в Луганській області був затриманий 32- річний син потерпілого. 

Як пояснює старший слідчий Володимир Кудрявцев, в ході сварки син почав завдавати батькові ударів по різних частинах тіла. Коли той впав на підлогу – бив ногами. В результаті не розрахував своїх сил і заподіяв батькові тілесні ушкодження, від яких той помер. Злякавшись, що за скоєне йому належить відповідати по всій строгості закону (враховуючи і те, що раніше він притягувався до відповідальності за скоєння тяжкого злочину), молодик вирішив приховати сліди і закопав жертву в сараї будинку.

За цим фактом порушено кримінальну справу за ст.115 ч.1 КК України – «Умисне вбивство».  Стосовно сина обрано запобіжний захід – утримання під вартою.

Вирішуючи проблему «батьків і дітей», син забув про найголовніше – його мати відразу втратила і чоловіка, і сина, який на довгий термін відправився за грати.

Ірина Шилова, Прес-служба Слов’янського МВ ГУМВС України в Донецькій області
 

You may also like...