Кримінальна відповідальність «наздогнала» посадовців через 12 років

Позбавлення волі на строк від семи до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років загрожує посадовим особам однієї з селищних рад Луганської області згідно з частиною 3 статті 365 Кримінального кодексу України «Перевищення влади або службових повноважень».

Порушення кримінальної справи відразу за двома статтями Кримінального кодексу України ст. 365 (перевищення влади або службових повноважень) і ст. 366 (службове підроблення) стало підсумком кропіткої роботи з опрацювання оперативної інформації, що стосувалася, здавалося б, давно минулих і добре забутих подій 1999 року. Не дивлячись на ту обставину, що минуло чимало років, співробітникам управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю УМВС України в Луганській області вдалося-таки відновити весь ланцюжок подій 12-річної давності і задокументувати злочинну діяльність посадових осіб однієї з селищних рад області. Як було встановлено в ході слідства, їх дії, а саме безпідставне визнання безгоспним породного відвалу, а, простіше кажучи, терикону закритої шахти і передача його у власність одного з акціонерних товариств закритого типу завдали збиток державі на суму понад 166 тисяч гривень.

Цей факт став черговим доказом того, що, стоячи перед вибором переступати межу закону чи ні, завжди слід пам’ятати – рано чи пізно за скоєне все одно доведеться відповідати.

Відділ зв’язків із громадськістю УМВС України в Луганській області

You may also like...