На Запоріжжі п’яний сусід підстрелив п’ятирічного хлопчика

У Вільнянський райвідділ міліціії 23 вересня близько 21.45 надійшло повідомлення, що до Запорізької обласної дитячої лікарні доставлено п’ятирічного хлопчика в вогнепальними підшкірними дробовими пораненнями руки та спини. В село Петромихайлівка, де мешкала дитина, не гаючи часу, прибули працівники Вільнянського райвідділу міліції.

Вже упродовж години правоохоронці з’ясували, що інцидент із дитиною виник через його 49-річного сусіда. Чоловік, який знаходився в стані алкогольного сп’яніння, пояснив міліціонерам, що нібито з мисливською рушницею в руках захищав своє добро. Знаходячись в будинку, він почув у дворі якийсь підозрілий шум і вибіг на вулицю, прихопивши зброю. У темряві він не розгледів маленького сусіда, який просто гуляв поруч із його домовладінням. Зробивши кілька пострілів, чоловік влучив у дитину. У райвідділі, куди доставили зловмисника, стало відомо, що рушниця, з якої він стріляв незареєстрована. Наразі зброю вилучено, а стосовно «стрільця» порушено кримінальну справу за ч. 4 ст. 296 «Хуліганство» Кримінального кодексу України, яка карається позбавленням волі на строк від 3 до 7 років. Окрім цього, чоловіку ще доведеться відповідати і за незаконне зберігання рушниці, згідно з чинним законодавством. Цей нещасний випадок, вкотре підкреслює важливість заходів щодо вилучення незаконної зброї у громадян, які постійно проводять працівники міліції.

Міліціонери нагадують, що упродовж вересня на території Запорізької області триває місячник здачі зброї, боєприпасів, вибухових матеріалів, спеціальних засобів та їх реєстрація у встановленому порядку. Громадянам слід звернути увагу на те, що стаття 263 Кримінального кодексу України — незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами — карається позбавленням волі на термін від двох до п’яти років. Однак особи, які упродовж вересня під час місячника добровільно її здали, повністю звільняються від кримінальної та адміністративної відповідальності. Зброя, яку люди в цей період самостійно приносять до органів внутрішніх справ, після проведення перевірки, може бути законно зареєстрована і передана власникові у подальше використання.

На сьогодні громадянами Запорізької області вже добровільно здано 77 одиниць зброї, 32 одиниці спецзасобів, 140 штук набоїв до них, 154 штуки боєприпасів до зброї армійських зразків та 125 набоїв до мисливської нарізної зброї.

Якщо ж ви володієте будь-якою інформацією щодо фактів незаконного зберігання зброї або самі вирішили здати «дорослі іграшки» звертайтеся до чергових частин райвідділу чи телефонуйте за номером «102».

Семенюк Яна, ВЗГ ГУМВС України в Запорізькій області

You may also like...