Найбільш резонансні злочини та події в Україні на 30.09.2011

Як повідомили «УК» в УЗГ УМВС України, упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 8 135 заяв про злочини.

За незаконне зберігання зброї затримано 25 осіб. У правопорушників вилученодва кулемети, чотири автомати, пістолет, гвинтівку, сім карабінів, сім одиниць саморобної вогнепальної зброї, чотири гранати, 100 г вибухівки та 1,4 тис. набоїв.

За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 24 особи. Вилучено 123,1 кг наркотичних засобів.
 
Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 121 дорожньо-транспортних пригод, у яких 13 осіб загинули та 146 – травмовані.
 
В Оболонському районі міста Києва 24 вересня що на вулиці було знайдено мертвим з ножовими пораненнями 19-річного місцевого жителя та в непритомному стані з аналогічними пораненнями 22-річного киянина. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано 24-х та 25-и річних безробітних киян. Попередньо встановлено, що вони вночі 24 вересня на вулиці столиці під час раптово виниклої сварки заподіяли ножові поранення потерпілим.
 
У місті Донецьку в результаті оперативно-розшукових заходів затримано злочину групу в складі місцевого жителя, двох жителів міста Тореза Донецької області, жителя одного з селищ вказаної області, жителя міста Краснодона Луганської області, віком від 32 до 56 років, усі безробітні, та 42-річного громадянина сусідньої держави. Встановлено, що вони впродовж останніх двох років на території України за підробленими документами продали п’ять автомобілів. Під час проведення обшуку за місцем проживання одного з затриманих вилучено чотири карабіни, два кулемети, два пістолети-кулемети, пістолет, гвинтівку, 10 артилерійських снарядів, три мінометні міни, три протипіхотні міни, чотири гранати (усе часів Великої Вітчизняної війни), два автомати Калашникова, мисливську рушницю та 540 набоїв калібру 7,62 мм. Також, у одного зі зловмисників вилучено незареєстрований спецзасіб, призначений для стрільби гумовими кулями, 21 набій до нього та 25 г. марихуани.
 
У місті Слов’янську Донецької області 26 вересня на одній з вулиць під автомобілем 58-річної місцевої жительки, охоронець останньої – 39-річний житель цього ж міста виявив саморобний вибуховий пристрій. Після цього охоронець дістав зазначений пристрій та кинув його неподалік, у результаті чого стався вибух. Люди не постраждали. Вибухом частково пошкоджено фасад та вибито шибки чотирьох вікон згаданої будівлі.
В результаті оперативно-розшукових заходів затримано раніше судимого 45-річного жителя одного з селищ Криничанського району Дніпропетровської області. Попередньо встановлено, що він отримав від невідомого вісім тис. грн., після чого виготовив саморобний вибуховий пристрій й, з метою залякування конкурента у сфері підприємницької діяльності, залишив його під автомобілем останньої. Крім того, під час проведення обшуку за місцем проживання затриманого вилучено пістолет з глушником.
 
У місті Тростянці Сумської області в результаті оперативно-розшукових заходів затримано злочину групу в складі семи місцевих жителів віком від 31 до 55 років, усі працівники Укрзалізниці. Встановлено, що вони впродовж останніх чотирьох місяців на станції Смородино Південної залізниці (Сумська область) викрали понад 4,6 тонн бензину на загальну суму близько 54 тис. гривень.
 
У одному з селищ Тельманівського району Донецької області в результаті оперативно-розшукових заходів затримано раніше судимого 44-річного безробітного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він уранці 17 вересня на сільському кладовищі викрав металеві фрагменти з чотирьох могил (вилучено).
 
У Печерському районі міста Києва 29 вересня на вулиці затримано 35-річного киянина, у якого вилучено 100 кг оксиду нікелю. Крім того, під час обшуку складів одного з товариств із обмеженою відповідальністю затримано двох жителів столиці та жителя міста Бровари Київської області, віком від 26 до 66 років, у яких вилучено дві тонни нікелю та 366 кг кадмію. Вирішується питання про порушення кримінальної справи за ознаками злочину передбаченого ч.1 ст.321 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, перевезення, пересилання, зберігання з метою збуту або збут отруйних і сильнодіючих речовин) Кримінального кодексу України.
 
У місті Донецьку затримано 32-річного безробітного, у будинку якого вилучено 9 кг канабісу.
 
В Овруцькому районі Житомирської області 29 вересня на вулиці затримано 47-річного іноземця, у якого вилучено 45 г макової соломки.
 
У місті Дружківці Донецької області затримано 38-річного безробітного в будинку якого вилучено 3,4 кг макової соломки, 1,2 кг канабісу та 288 г екстракційного опію.
 
На Дніпропетровщині працівники управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили директора одного з комунальних підприємств. Вона впродовж 2007-2010 років, отримавши від населення кошти за водопостачання, не здійснила передбачені перерахунки щодо зменшення тарифів за спожиту воду, які не відповідають нормам Державного стандарту України і Державним санітарним нормам та правилам. У результаті цього споживачами зайво було сплачено понад 843 тис. гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.2 ст.367 (службова недбалість) Кримінального кодексу України.
 
На Херсонщині за працівники управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили заступника директора з навчально-виробничої роботи одної з технічних шкіл. Він вимагав та отримав вісім тис. грн. хабара від жителя міста Каховки за видачу йому свідоцтва про закінчення навчальних курсів, на яких він фактично не навчався. Хабарника затримано. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.3 ст.368 (одержання хабара) Кримінального кодексу України. ни.
 
У Черкаській області працівники управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили директора Черкаської філії одного з відкритих акціонерних товариств Міністерства транспорту та зв’язку України. Він у минулому році, без погодження з Міністерством транспорту та зв’язку України, передав у приватну власність одному з товариств з обмеженою відповідальністю земельну ділянку площею понад 2 га, чим завдав збитків державі на суму 700 тис. гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.3 ст.365 (перевищення влади або службових повноважень) Кримінального кодексу України.
 
УК

 

You may also like...