Жорстоке вбивство жінки у Стаханові

Трагедія розігралася в одному з приватних будинків, розташованих у Північно-Східному мікрорайоні міста Стаханова Луганської області. Конфлікт, що виник між співмешканцями під час уживання спиртного, став фатальним для жінки.

«У середині вересня – розповідає старший слідчий слідчого відділу Стахановського МВ УМВС майор міліції Максим Бурлаков, – на території міста Стаханова був скоєний особливо тяжкий злочин – навмисне вбивство. У його вчиненні обвинувачується мешканець міста, який раніше не потрапляв до поля зору міліції, має постійне місце роботи, навчається в одному з луганських вузів».

24-річному молодик проживав з жінкою старшою за нього на двадцять років. Як розповів міліціонерам сам обвинувачуваний, того дня у них був подвійний привід для розпиття спиртних напоїв. Перший – сумний – річниця пам’яті померлого кілька років тому батька жінки. Другий – романтичний, три роки з дня їхнього знайомства. Спочатку жінка купила одну пляшку алкоголю, потім їй здалося, що цього буде замало, і вона пішла за другою. Трохи пізніше застілля продовжилося – доти, поки не виникла сварка.

За словами обвинувачуваного, у ході сварки співмешканка, випивши зайвого, стала ображати й принижувати його. Не витримавши, він ударив її стільцем, що стояв поблизу.

Але на цьому конфлікт не завершився. Сварка стала сильнішою, і молодик схопився за ніж. З ножем він кинувся слідом за жінкою, яка побігла до іншої кімнати. Штовхнувши свою жертву, хлопець завдав їй удару в шию. Потім, помітивши, що вона не помирає, довершив почате ще кількома ударами ножа. Добивав свою жертву всім, що потрапляло під руку – від зубила до кувалди.

Потім йому спало на думку приховати сліди злочину – шляхом розчленовування тіла. Але довести задум до фіналу він не зміг.

Прокинувшись вранці, хлопець не відразу згадав, що сталося напередодні, а коли зазирнув до кімнати й побачив уже холодне тіло своєї співмешканки, то не знав, що робити далі – позбуватися трупа або йти до міліції. Виходом із ситуації стало спиртне…

У цілому, парубок прожив у будинку з трупом чотири дні. За цей час про долю жінки стали хвилюватися її рідні. Спочатку приїхала дочка – мати не відповідала на телефонні дзвінки й дівчина почала хвилюватися. Сусіди, до яких вона звернулася за інформацією, теж ситуацію не прояснили. Вони лише бачили, що в будинку хтось є (вмикається та вимикається електрика й т.ін.). Парубок, який відкрив двері, пояснив, що все в порядку, а господарка пішла за покупками. Випровадивши непроханих гостей, він продовжив прикладатися до спиртного. Матері співмешканки, яка прийшла за два дні, він уже просто не став відчиняти двері, вирішивши, що кращий спосіб – це втекти. Тіло загиблої він залишив на місці злочину. Пізніше він пояснив це тим, що він боявся до неї доторкнутися.

Через брак грошей, молодику довелося продати деякі речі, аби назбирати на квиток. Спочатку він вирішив «відсидітися» у віддаленому районі Луганщини, але діставшись туди, дійшов висновку – це не кращий варіант, занадто швидко можуть знайти. Виїхавши до сусідньої області, спочатку намагався знайти знайомих, а потім просто жив у покинутому будинку.

Під час своїх поневірянь він встиг заблукати в лісі, зустрітися з диким кабаном, а харчувався зібраною з полів кукурудзою. У результаті став заробляти собі на життя збором металобрухту.

Тим часом, родичі загиблої, стурбовані долею жінки, звернулися до міліції із заявою про те, що вона зникла безвісті.

«Слідчо-оперативна група міліції, що прибула до будинку жінки, – говорить старший слідчий М. Бурлаков, – виявила розбите вікно. Виникла версія, що у такий спосіб до приміщення хтось намагався проникнути. Але, як з’ясувалося пізніше, скло було розбите ще місяць тому. До того ж, з будинку було чутно неприємний запах. Викликали родичів, зробили огляд приміщення й виявили тіло загиблої».

Співмешканець жінки був оголошений у розшук. При затриманні він опору не чинив. Говорить, що таке кочове життя йому набридло, і він подумував про те, щоб самому здатися до міліції.

Наразі стосовно нього порушена кримінальна справа за ознаками складу злочину, передбаченого ч. 1 ст. 115 КК України «Навмисне вбивство». Санкція даної статті передбачає позбавлення волі на строк від 7 до 15 років.

Стахановський МВ УМВС України в Луганській області

You may also like...