В Одесі викрито чергову підпільну порностудію

Працівники спеціалізованого відділу протидії злочинам у сфері інтелектуальної власності Управління Державної служби боротьби з економічної злочинністю ГУМВС України в Одеській області під час проведення оперативно-розшукових заходів затримали громадянку України. Зловмисниці обґрунтовано інкримінується організація у місті Одесі роботи підпільної відео-студії, з якої у режимі реального часу через мережу Інтернет здійснювалось розповсюдження відеоматеріалів з елементами порнографії. Під час проведення перевірки встановлено, що моделі отримували грошові кошти за роботу на відео студії на свої банківські пластикові платіжні картки.

Слідчим відділом Приморського РМ ОМУ ГУМВС України в Одеській області за фактом створення та розповсюдження візуальних творів порнографічного змісту за ознаками складу злочину, передбаченого ч.2 ст.301 (ввезення, виготовлення, збут і розповсюдження порнографічних предметів) Кримінального кодексу України порушено кримінальну справу.

На підставі постанов суду Приморського району міста Одеси співробітниками УДСБЕЗ ГУМВС України в Одеській області спільно із співробітниками СВ Приморського РВ ОМУ ГУМВС України в Одеській області було проведено обшуки за адресами розташування підпільної відео студії, за домашніми адресами в яких працювали моделі та за адресами мешкання організаторів та адміністраторів підпільної порностудії.

У результаті проведення обшуків було вилучено 18 персональних комп’ютерів, 5 ноутбуків та 39 відеокамер та вебкамер.

За матеріалами перевірки стосовно організаторки студії порушено кримінальну справу за ознаками складу злочину, передбаченого ч.2 ст.302 (створення або утримання місць розпусти і звідництво) Кримінального кодексу України.

Стосовно вищевказаної особи обрано запобіжний захід у вигляді підписки про невиїзд.

Слідство триває

УЗГ МВС України (за матеріалами ДДСБЕЗ МВС України)

You may also like...