Інформація ДАІ м. Києва на 01.11.2011

За 31 жовтня 2011 року співробітниками ДАІ було виявлено 694 порушення ПДР, з них найбільш характерні: перевищення швидкості – 235; створення аварійної ситуації – 3.

Зверніть увагу! За керування транспортним засобом в стані алкогольного сп’яніння за добу виявлено 66 порушень. З початку року за відповідне правопорушення (ст. 130 КУпАП) районними судами м. Києва прийнято 6598 рішень, у 2500 випадках – водіїв позбавили права керування транспортним засобом.

За добу зареєстровано 4 ДТП в яких 4 особи отримали травми.
 
Незаконне заволодіння автотранспортом: Деснянський р-н а/м «ВАЗ-21063», 1986 р.в., бежевий, д/н АА6596КТ.  
 
Працівниками полку ДПС ДАІ «гарячим» слідом затримано громадянина, який незаконно заволодів а/м «ВАЗ-2101». Інспекторами ДАІ столиці знайдено та затримано 3 автомобілі («Нісан Максіма», «Форд Фокус», «Фіат Дабло»), які знаходились у розшуку. Крім того затримана жінка, яка знаходилась у розшуку за скоєння злочину. Також інспекторами ВДАІ Голосіївського р-ну спільно з працівниками ВКР затриманий водій, який 30.10.2011 на вул.. Глушкова керуючи а/м «Фольксваген Транспортер», скоїв наїзд на пішоходів і з місця пригоди зник. За добу до райуправлінь міліції за незаконне зберігання та перевезення наркотичних речовин доставлено 4 особи, підробку водійських документів – 1; перевезення вантажу без документів – 2; хуліганство – 1; порушення правил зберігання мисливської зброї – 2; жебраків – 2.          
 
Майже щодня співробітниками ДАІ складаються адміністративні протоколи на водіїв, які з метою уникнення адміністративної відповідальності за порушення Правил дорожнього руху пропонують хабарі. Так, з початку року задокументовано 243 спроби дачі хабара. По цим фактам порушено 7 кримінальних справ. Наразі, районними прокуратурами столиці розглядаються 23 відповідні справи. Тільки за останню добу виявлено та затримано двох водіїв, які за не складання адміністративного протоколу пропонували хабарі 400 та 100 гривень.
 
Варто знати!
 
З настанням осінньо-зимового періоду зростає кількість дорожньо-транспортних пригод за участю пішоходів. З початку року на столичних автошляхах сталося 668 наїздів на пішоходів, в яких 58 осіб загинуло та 663 отримали травми. Основними причинами  цих автопригод є перехід в невстановленому місці, несподіваний вихід на проїжджу частину, недостатня видимість на дорогах. Саме для того, щоб водії могли вчасно помітити пішоходів на дорозі, столична Державтоінспекція радить таким учасникам дорожнього руху мати на одязі світлоповертаючі елементи. Це зменшить ризик потрапити в небезпеку на дорозі. Особливо важливо забезпечити таким одягом дітей.
 
Столична ДАІ звертається до учасників дорожнього руху з проханням надавати інформацію на телефон гарячої лінії 483-70-64 (багатоканальний, працює цілодобово) у випадках виникнення конфліктних ситуацій на дорозі, а також у всіх випадках, коли ДАІ може надати допомогу. Крім того розпочав працювати телефон для СМС повідомлень: (063) 7682020.
 
Відділ зв’язків з громадськістю УДАІ м. Києва

You may also like...