Затримано жінку, яка вербувала українських дівчат в повії

Працiвники Управління по боротьбі з кіберзлочинністю та торгівлею людьми ГУМВС України в Дніпропетровській області 3 листопада виявили та задокументували факт торгiвлi людьми 28-річної безробітної іноземної громадянки.

Як встановили правоохоронці, зловмисниця займалася пошуками дівчат з важким матерiальним становищем та в подальшому органiзовувала їх переїзд за кордон.

Так, 1 листопада зловмисниця завербувала 17-річну мiсцеву мешканку та поїздом намагалася переправити її за кордон для подальшої сексуальної експлуатацiї у якостi повiї. Намірам зловмисниці не судилося збутися, так як була затримана правоохоронцями. Завербовану дівчину повернуто додому.

За цим фактом слідчим відділом Красногвардійського райвідділу міліції порушено кримінальну справу за ч. 2 ст. 149 (торгівля людьми або інша незаконна угода щодо людини) Кримінального кодексу України. Відповідно до санкції вказаної статті зловмисниці загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до дванадцяти років з конфіскацією майна або без такої.

Ступак Олександра, ВЗГ ГУМВС України в Дніпропетровській області

You may also like...