Грабіжника відділення зв’язку затримали пенсіонер ОВС і група швидкого реагування

15 листопада в Сімферополі була здійснена спроба розбійного нападу на одне з поштових відділень зв’язку.

Робітниці відділення готувалися замкнути вхідні двері на перерву, але в цей момент у приміщення увірвався озброєний грабіжник. Чоловік був у капюшоні і масці. Розбивши скляну перегородку на стійці, став погрожувати начальнику відділення предметом, схожим на пістолет.

– Він кричав, що це пограбування, наполегливо вимагав, щоб я лягла на підлогу, – розповіла пізніше правоохоронцям Людмила Георгіївна.

На нещастя для зловмисника, жінка виявилася не з боязких, вона вчинила опір – стала голосно кликати на допомогу.

Першим на виручку працівницям пошти прийшов пенсіонер ОВС Сергій Чумаков. Чоловік живе по сусідству, в той день він працював у дворі і, почувши крики, які доносилися з будинку, вирішив вийти перевірити що сталося.

– На вулицю вибіг чоловік у масці з пістолетом. Я наздогнав його, ударив в спину, коли він впав, притиснув його своєю вагою. Тримав йому руки і попросив Людмилу, щоб вона забрала у нього пістолет, – пояснив Сергій.

У якийсь момент нальотчикові вдалося вирватися. Він спробував сховатися, але Чумакову вдалося наздогнати зловмисника, щойно він перетнув проїжджу частину дороги, і повторно затримати його.

На допомогу чоловікові прийшла бригада швидкого реагування Сімферопольського МУ міліції, яка випадково проїжджала мимо. Міліціонери передали затриманого слідчо-оперативній групі Центрального РВ для подальшого розгляду.

За інформацією прес-офіцера Сімферопольського МУ ГУМВС України в АР Крим капітана міліції Оксани Сорокопудової, підозрюваному близько 40 років. Правоохоронцям він повідомив, що безробітний, до Криму нібито переїхав з Російської Федерації близько шести років тому. Чи правдиві ці відомості – належить з’ясувати слідству.

– Вилучене на місці злочину зброю передано в НДЕКЦ Головного управління для проведення експертизи, за результатами якої буде відомо, чи являється зброя бойовою чи ні – додала прес-офіцер.

Наразі вирішується питання про порушення кримінальної справи за ст.187 КК України – розбій.

Сектор зв’язків з громадськістю ГУМВС України в АР Крим

You may also like...