Жорстокі «розваги» закінчилися вироком суду

Валківським районним судом Харківської області винесено вирок трьом місцевим жителям, які зґвалтували 46-річну жінку. В ході оперативно-розшукових дій вони були затримані працівниками Валківського РВ ГУМВС України в Харківській області та згодом постали перед судом.

Як встановили правоохоронці, 26-річний, раніше судимий Віктор (імена змінені) разом зі своїми знайомими 17-річним Олексієм та 16-річним Анатолієм (раніше не судими) скористалися тим, що жінка була у стані сильного алкогольного сп’яніння.

Спочатку Віктор та Олексій пили горілку. Раптом побачили незнайому нетверезу жінку. Розуміючи, що вона не здатна чинити спротив, чоловіки заманили бідолашну до недобудованого будинку.

Все, що трапилося далі стало суцільним жахом. Спочатку молодики побили жінку, а потім по черзі зґвалтували. Втім, на цьому не зупинилися. Запросили на жорстоку «розвагу» ще й 16-річного Анатолія, якого зустріли біля магазину, де покупали чергову пляшку горілки.

Стосовно ґвалтівників слідчим відділенням Валківського РВ було порушено кримінальну справу за ч.3 ст.152 «Зґвалтування» Кримінального кодексу України. У судовому засіданні їхня вина була повністю доведена. Валківський районний суд Харківської області визнав 17-річного Олексія винним в скоєнні злочину за ч.3 ст.152 «Зґвалтування» КК України та призначив покарання сім років позбавлення волі.

Одразу за двома статтями був засуджений 26-річний Віктор: за ч.3 ст.152 «Зґвалтування» КК України та ст.304 «Втягнення неповнолітніх у злочинну діяльність» КК України. Йому призначено покарання у вигляді восьми років та шести місяців позбавлення волі.

Був визнаний винним і 16-річний Анатолій в скоєнні злочину, передбаченого ч.3 ст.152 КК України. Але суд врахував його щире каяття та співпрацю зі слідством та призначив покарання із застосуванням ст. 69 «Призначення більш м’якого покарання» КК України у вигляді п’яти років позбавлення волі, але на підставі ст. 10 (видача особи, яка обвинувачується у вчиненні злочину, та особи, яка засуджена за вчинення злочину) КК України було прийняте рішення звільнити його від відбуття призначеного покарання з випробувальним строком у два роки.

ВЗГ ГУМВС України в Харківській області

You may also like...