У Миколаєві судитимуть «зернових» шахраїв

У м. Миколаєві до суду спрямовано кримінальну справу, порушену стосовно чотирьох осіб, які обвинувачуються  у шахрайстві, фіктивному підприємництві та використанні підроблених  документів.

Як розповів начальник УБОЗ УМВС України в Миколаївській області Володимир Лупащенко, учасники цієї  міжрегіональної організованої злочинної групи  впродовж  2011 року шляхом обману   заволодівали сільськогосподарською продукцією на територіях Миколаївської, Дніпропетровської областей та АР Крим.

Зловмисники знаходили підприємства-постачальники зерна та повідомляли їх власникам завідомо неправдиву інформацію про можливість придбання  продукції та здійснення подальшої оплати.

Отримавши товар,  шахраї  зникали. При цьому  господарі  зерна не отримували ніяких грошей. У злочинній схемі шахраї використовували  спеціально придбані фіктивні підприємства. Як результат, ОЗГ незаконно заволоділо зерновою продукцією, спричинивши матеріальну шкоду на загальну суму близько мільйона  гривень.

Угрупування очолював 29-річний уродженець  Одеської області.  Також, правоохоронцям  вдалося попередити майбутні збитки  в сумі  мільйон гривень та  майже стовідсотково відшкодувати вже завданні.

Стосовно зловмисників порушено кримінальні справи за ст.. 190 (Шахрайство), 205 (Фіктивне підприємництво), 358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених  документів, печаток, штампів), 28 (вчинення злочину групою осіб) Кримінального Кодексу  України. Їм  загрожує покарання у вигляді позбавлення волі  на строк до 12 років.
 
Прес-служба ГУБОЗ МВС України

You may also like...