Інформація ДАІ м. Києва на 10.01.2012

Як повідомили «УК» у Відділі зв’язків з громадськістю УДАІ м. Києва, За 9 січня 2012 року співробітниками ДАІ було виявлено 598 порушень ПДР, з них найбільш характерні: перевищення швидкості – 254; порушення правил проїзду перехресть – 29, створення аварійної ситуації – 2, порушення ПДР пішоходами – 17.

Зверніть увагу! За керування транспортним засобом в стані алкогольного сп’яніння за  добу виявлено 41 порушення. У минулому році за відповідне правопорушення (ст. 130 КУпАП) районними судами м. Києва прийнято 7352 рішення, у 2861 випадку – водіїв позбавили права керування транспортним засобом.

За понеділок зареєстровано 2 ДТП в яких 2 особи отримали травми. З них 2 наїзди на пішоходів. Для того, щоб водії могли вчасно помітити пішоходів на дорозі, столична Державтоінспекція радить таким учасникам дорожнього руху мати на одязі світлоповертаючі елементи. Це зменшить ризик потрапити у небезпеку на дорозі. Особливо важливо забезпечити такими елементами одяг дітей.
За добу зареєстровано незаконне заволодіння автотранспортом в Солом’янському районі.   Так, 9 січня близько 7 години ранку по вулиці Червонопартизанській,2-а викрали автомобіль «Мицубиси Ланцер», н.з.АА9202Ск,2007 року випуску, сірий. Прийнято міри розшуку.

Вчора, працівниками ДАІ на Оболонському проспекті,37 було затримано водія, який  керуючи автомобілем «Nissan Primera» скоїв наїзд на пішохода та з місця пригоди зник. Чоловіка доставлено до райуправління міліції. Також співробітники ДАІ затримали двох осіб (чоловіка та жінку), які перебували у розшуку.

За перевезення вантажу без документів  інспекторами ДАІ Печерського району затримано водія.  Так, за порушення Правил дорожнього руху був зупинений автомобіль «КАМАЗ-5410». Було з’ясовано, що водій вантажівки перевозив металобрухт без відповідних документів. Чоловіка доставлено до райуправлінь міліції.

За минулу добу до райуправлінь міліції за незаконне зберігання наркотичних речовин доставлено 4 особи; хуліганство – 5.
Майже щодня співробітниками ДАІ складаються адміністративні протоколи на водіїв, які з метою уникнення адміністративної відповідальності за порушення Правил дорожнього руху пропонують хабарі. Так, у минулому році задокументовано 273 спроби дачі хабара. По цим фактам порушено 7 кримінальних справ.

Зверніть увагу! З 1 січня 2012 року отримання дозволів на участь у дорожньому русі транспортних засобів, вагові або габаритні параметри яких перевищують нормативні, та погоджень дорожнього перевезення небезпечних вантажів, для українських та іноземних перевізників буде здійснюватися виключно через дозвільні центри.

Для отримання дозволів, які оформлюються Управлінням ДАІ МВС України, необхідно буде звертатися до Міського дозвільного центру виконавчого органу Київської міської ради (м. Київ, вул. Дніпровська Набережна, 19-Б, kmv.gov.ua).

Столична ДАІ звертається до учасників дорожнього руху з проханням надавати інформацію на телефон гарячої лінії  483-70-64 (багатоканальний, працює цілодобово) у випадках виникнення конфліктних ситуацій на дорозі, а також у всіх випадках, коли ДАІ може надати допомогу. Крім того розпочав працювати телефон для СМС повідомлень:   (063) 7682020.

УК

 

You may also like...