В Ізмаїлі розкрито убивство піврічної давності

Працівниками карного розшуку Ізмаїльського міськвідділу міліції було отримано оперативну інформацію про те, що в селі Стара Некрасівка, яке межує з районом міста, в серпні 2011 року було скоєно злочин, про який фігуранти цієї справи замовчували.

Зникнення 43-річного чоловіка залишилось непоміченим для місцевих жителів. За отриманими даними чоловік зловживав спиртним і вже давно покинув свою родину, ніде не працював та останнім часом проживав із співмешканкою. Остання ж розповідала, що «коханий» також кинув її. Тому і зникнення чолов’яги нікого не хвилювало, ніхто не кинувся його шукати і, тим паче, заявляти в міліцію.

У результаті проведеної кропіткої роботи по збору та відпрацюванню інформації, працівники міліції відновили картину того нещасливого для чоловіка вечора.

Все почалось у 2004 році, коли 37-річна Катерина* почала жити із раніше засудженим 36-річним Іваном*, який на той час переїхав жити з Миколаївської області до їхнього села. Як тепер пояснює жінка, життя не склалося з самого початку: Іван був не проти «перехилити чарку», виносив все нажите нею з дому та частенько «протягував» до неї руки.

Мабуть за вісім років жінці це настільки набридло, що вона запросила свого двоюрідного брата Олексія* поговорити з Іваном, для якого наслідки цієї розмови виявились фатальними.

Того серпневого вечора потерпілий вживав горілку вдома на самоті, коли в гості до двоюрідної сестри завітав напідпитку Олексій, та не один, а зі своїми співпляшниками – друзями Вадимом* та Миколою*. В цій веселій компанії вони всі разом випили ще не одну пляшку оковитої. Підігріта дією горілки Катерина стала скаржитись братові на поведінку свого співмешканця та попросила Олексія «по-чоловічому» з ним розібратися. Це і стало приводом для з’ясування стосунків.

Вся чоловіча компанія вийшла на подвір’я, де потерпілого декількома ударами звалили з ніг на землю та нещадно побили. Іван залишився лежати на дворі, а хмільні друзяки розійшлися по домівках. Коли ж Катерина вранці розповіла Олексію, що Іван помер, він, аби уникнути покарання за скоєне, вирішив з допомогою Вадима заховати тіло. Наказавши жінці під страхом смерті тримати язик за зубами, закинули мертве тіло до причепа Вадимової машини та вивезли його за межі села, закопавши на березі річки Дунай. Саме там і знайшли тіло загиблого працівники міліції.

У розмові з оперативниками чоловіки не стали довго відпиратися і зізналися, що вбивство – справа їх рук.

Стосовно підозрюваних порушено кримінальну справу за ст.115 «Умисне вбивство» Кримінального кодексу України, санкція якої передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років. Триває слідство.

* – імена змінено

Ізмаїльський МВГУМВС України в Одеській області
 

You may also like...