Наркоконвеєр забезпечував товаром декілька областей

Покарання у вигляді позбавлення  волі   на   строк   до п’ятнадцяти  років можуть отримати члені  організованої злочинної групи (ОЗГ), які  налагодили схему реалізації особливо небезпечних наркотичних засобів на території Тернопільщини та інших регіонів держави.

Організатором  злочинного угруповання був 40-річний мешканець обласного центру. До його «бригади» увійшли ще чотири зловмисника – три чоловіка та одна жінка. Всі вони, включаючи свого шефа, раніше вже відбували покарання за різними статтями Кримінального кодексу.

Ділки вирощували та скуповували нарковмісні рослини, з яких у подальшому  виготовляли особливо небезпечний наркотичний засіб – ацетильований опій. Діяльність цих «бізнесменів» поширювалася  не тільки  на територію Тернопільщини. Виготовлене зілля,  а також макову соломку учасники групи збували оптовими партіями в АР Крим, Донецькій та Одеській областях. При цьому   використовували фірмову  автомережу доставки посилок  та залізничний транспорт. Дрібни партії «товару»  розповсюджувались у середі  наркозалежних осіб на території Тернопільщини.

Працівники Управління по боротьбі з організованою злочинністю  УМВС України в Тернопільській області викрили кримінальну  схему діяльності ОЗГ  та  затримали всіх  її учасників. Правоохоронцями задокументовано понад 40 злочинів, скоєних наркоторговцями.

Стосовно зловмисників було порушено кримінальну справу за  ст.306 (Використання коштів, здобутих від незаконного обігу наркотичних засобів…),   ст.307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут  наркотичних засобів…),  ст.308 (Викрадення, привласнення, вимагання наркотичних  засобів… ),  ст.310 (Посів або вирощування снотворного маку чи конопель )  Кримінального кодексу України. На даний час розслідування у справі завершено та  її спрямовано до суду. 

Прес-служба ГУБОЗ МВС України

You may also like...